Tgrt Haber
16 Ekim 2021 10:22

Kimlik kartlarında elektronik imza nasıl olacak? Yüz yüze işlem zorunluluğu bitiyor mu?

Kimlik kartlarıyla ilgili düzenleme Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından duyuruldu. Vatandaşlara kolaylık sağlayacak olan yeni düzenleme ile kimlik kartlarında elektronik imza sistemine geçiliyor. Peki elektronik imza nedir? Elektronik imza nasıl yapılacak? Yüz yüze işlem zorunluluğu bitiyor mu?

Kimlik kartlarında elektronik imza nasıl olacak? Yüz yüze işlem zorunluluğu bitiyor mu?
elektronik imza,,kimlik kartı,,e-imza,

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan yapmış olduğu açıklamayla Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) programına başvuru yapanların kimliklerinin TC Kimlik aracılığıyla doğrulama yapılarak kimlik kartlarına uzaktan NES yüklenebileceğini belirtti. Bu şekilde kimlik kartları, elektronik imza atabilmek için kullanılabilecek. Peki bu sistem nasıl işleyecek? Kimlik kartlarında elektronik imza nasıl olacak? İşte detaylar…

Kimlik kartlarında elektronik imza nasıl olacak? Yüz yüze işlem zorunluluğu bitiyor mu?

KİMLİK KARTLARINDA ELEKTRONİK İMZA NASIL YAPILACAK?

Bir süredir resmi işlemlerin internet üzerinden gerçekleştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar sonuç vermeye başlıyor. E-Devlet sistemiyle internet ortamına ve elektronik düzene yavaş yavaş alıştırılan vatandaş, şimdi de kimlik kartlarında elektronik imza dönemine geçiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamayla, NES programının kimlik kartlarına entegre edileceğini ve elektronik imza sistemine geçileceğini duyurdu. Kimlik kartlarının güvenli e-imza atabilmek için uygun hale getirileceğini belirten Sayan, "Değişiklik, memleketimize ve sektörümüze hayırlı olsun." İfadelerini kullandı.

YÜZ YÜZE İŞLEM ZORUNLULUĞU BİTİYOR MU?

Kimlik kartlarında elektronik imza nasıl olacak? Yüz yüze işlem zorunluluğu bitiyor mu?

Bugüne kadar resmi kurumlar üzerinden gerçekleştirilmesi gereken işlemler için yüz yüze işlem zorunluluğu nedeniyle vatandaş uzun saatlerini bu işlemleri gerçekleştirebilmek için harcıyordu. Gelişen teknolojiyle birlikte elektronik ortamlara taşınan bazı işlemler, vatandaşın kolaylık yaşamasına olanak sağlamıştı. Şimdi de kimlik kartlarına tanımlanacak olan Nitelikli Elektronik Sertifikası (NES) sayesinde güvenli imza sistemine geçilecek ve vatandaş yüz yüze işlem zorunluluğu olmadan işlemlerini kısa süre içerisinde gerçekleştirebilecek. Birçok iş için e-imza kullanabilecek olan vatandaş, ıslak imza gerektiren evlenme, veraset, emlak alım satım işlemleri gibi durumlar dışında bu sistemden faydalanabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...