Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ekim 2017 17:13

Kimya mühendisi onunla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde, emekli kimya mühendisi Mustafa Koca, bikilerden yaptığı bin 65 çeşit "probiyotikli turşu" ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Kimya mühendisi onunla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi
kimya mühendisi,turşu

Çörekotu, hünnap, ışkın, çiriş, dağ çileği, keçiboynuzu, kudret narı, buğday rüşeymi, buğday çimi, semiz otu, ayrık otu, gojiberry, gilaburu, altın çilek, deniz kadayıfı, demir dikeni, yapışkan andız otu, kapari, enginar, zeytin yaprağı, atkestanesi gibi bin 65 bitkiyi kullanarak turşu yapan Koca, "En Çok Çeşit Probiyotikli Turşu Kurma" rekorunu kırma denemesinde bulundu.

 

Zengin florayı değerlendirmeye gayret ettiğini belirten Koca, "Aldığım eğitimin bir sonucu olarak bu zengin florada bir yarış başlattım. Bir koşma içerisine girdim." diye konuştu.

 

Dünya Erkek Rekorları kapsamında düzenlenen rekor denemesi, İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyetince kaydedildi. ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü mezunu 62 yaşındaki Koca, çok zengin bir bitki florasına sahip Türkiye'de 16-18 bin farklı türde bitki yetiştiğini söyledi.

 

Doğanın insanlara hediye ettiği her türlü imkandan faydalanılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Orhan Kural da heyet başkanı olarak, şunları kaydetti: "Burada yapılan çalışma bir bilim adamı gözüyle inanılmaz bir çalışma, bir emek. Sağlık için çok büyük kazanç çünkü çocuklarımız artık maalesef devamlı GDO'lu yiyeceklerle, tamamen suni, zararlı bir şekilde büyütülüyor. Şişman bir ülke olduk.

 

Limon suyuna bağlı probiyotik turşular 715, simbiyotik bazlı 350, toplam bin 65. Bu bir dünya rekoru. Bunlar ancak dünyada 3 çeşit yapılabilmiş bugüne kadar. Patent alarak bunu dünyaya tanıtmış olacağız. İnanıyorum ki burası özellikle yurt dışından da gelen, rahatsızlık çeken insanlarca ziyaret edilecek.."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...