Tgrt Haber
18 May 2019 11:16

'Kırım Tatarları ile Kafkas halklarının acılarını paylaşıyoruz'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Soydaş Kırım Tatarları ile kardeş Kafkas halklarının acılarını paylaşıyor, sürgünlerde yaşamını yitirenleri rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

'Kırım Tatarları ile Kafkas halklarının acılarını paylaşıyoruz'
hami aksoy,,çerkes sürgünü,,kırım tatarları,

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy Çerkes ve Kırım Tatar sürgünlerinin yıl dönümleri hakkında bir soru üzerine, 1944 yılının 17-18 Mayıs gecesi yaklaşık 250 bin Kırım Tatarı anavatanlarından koparıldıklarını belirterek 75 yıl önce insanlık onuruna aykırı şartlarda gerçekleştirilen sürgün sırasında maalesef onbinlerce Kırım Tatarının hayatını kaybettiğini birçoğunun ise maruz kaldıkları ağır sürgün şartlarında, vatan hasretiyle anayurtlarından uzakta yaşamını yitirdiğini hatırlattı. 

Aksoy, 21 Mayıs günü ise tarihe “Çerkes Sürgünü” adıyla geçen trajedinin yıldönümü olarak anıldığını kaydederek" Bu trajedinin acısı bugün dahi hafızalarda yaşıyor" ifadesini kullandı. 

Aksoy, şöyle devam etti: 
"Soydaş Kırım Tatarları ile kardeş Kafkas halklarının acılarını paylaşıyor, sürgünlerde yaşamını yitirenleri rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...