Tgrt Haber
04 Nisan 2019 21:43

Kırklareli ve Yalova'da tüm oylar yeniden sayılacak

İl Seçim Kurulu'nun Kırklareli'de tüm oyların yeniden sayılması kararının ardından bir son dakika haberi daha geldi. Yalova'da da tüm oyların sayımına karar verildi.

Kırklareli ve Yalova'da tüm oylar yeniden sayılacak
kırklareli,,yalova,

Kırklareli'de pazar günü yapılan yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre mevcut belediye başkanı ve bağımsız başkan adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 17 bin 176, Cumhur İttifakı'nın adayı MHP'li Derya Bulut 16 bin 928 oy aldı.

Bulut, arada bulunan 248 oyla ilgili İlçe Seçim Kurulu'na başvurup, geçerli sayılacak oyların da geçersiz sayıldığını savunarak 170 sandığın tekrar sayılmasını için itirazda bulundu.

İLK KARAR VE İTİRAZLAR
İtiraz üzerine İlçe Seçim Kurulu, başlangıçta 170 sandaki oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

İlçe Seçim Kurulu'nun kararına dün Mehmet Siyam Kesimoğlu, İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. İtiraz üzerine İl Seçim Kurulu'nun oyların tekrar sayılması kararını, gerekli bulmadığı için iptal etti. İl Seçim Kurulu'nun, Kırklareli'nde oyların sayılması gerekli bulmadığı kararına MHP'li Derya Bulut, YSK'ya itirazda bulundu. İtiraz sonucu il Seçim Kurulu tüm oyların oyeniden sayılmasına karar verdi.
YALOVA'DA DA TÜM OYLAR YENİDEN SAYILACAK
Kırklareli'nin ardından İl Seçim Kurulu Yalova'da da oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...