Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Eylül 2014 18:20

Kırmızı alarm verildi

Kars’ın Arpaçay İlçesi sınırları içinde yer alan, Kuyucuk Kuş Cenneti için ’kırmızı alarm’ verildi.

Kırmızı alarm verildi
Kars, arpaçay, Kuyucuk Kuş Cenneti, GÜNCEL haberleri, GÜNCEL,

Doğan haber Ajansı’nın ’Kuyucuk Kuş Cenneti bataklığa döndü’ haberinin ardından gölün kurtarılması için yetkililer harekete geçti. Arpaçay İlçesi sınırları içinde yer alan, 232 kuş türüne ev sahipliği yapan fakat gerekli önlemlerin alınmaması, ilgisiz kalınması, gölü besleyen suların değişik şekillerde kullanılması ve küresel ısınmanın da etkisiyle tamamen kuruyan Kuyucuk Kuş Cenneti’nin kurtarılması için Valik, Devlet Su İşleri (DSİ), Orman ve Su İşleri ile KuzeyDoğa derneği tarafından oluşturulan Mahalli Sulak Alan Komisyonu Valilik toplantı salonunda bir araya geldi. Vali Yardımcısı Musa Evin’in başkanlığında yapılan ve basına kapalı olarak düzenlenen toplantıda alınan karar şöyle açıklandı:

"İlimiz Mahalli Sulak Alan Komisyonu, bir alt komisyon oluşturulmasına ve bu komisyonun yerinde yapacağı çalışmalar sonucunda gölün kuruma sebeplerinin araştırılıp rapor halinde Mahalli Sulak Alan Komisyonu’na sunmalarına karar verilmiştir. Alt komisyonun yapacağı arazi araştırmaları sonucu oluşturacakları raporun komisyona sunulması neticesinde bir değerlendirme yapılarak, gölün kurumasını önlemek için çözüm tedbirleri Mahalli Sulak Alan Komisyonunca oluşturulacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...