Tgrt Haber
29 Kasım 2021 16:50

Kıyıköy Belediyesi'ne usulsüzlük ve rüşvet operasyonu! Belediye Başkanı gözaltına alındı

Kırklareli'nin Kıyıköy Belediyesi'nde usulsüzlük ve rüşvet iddiaları üzerine harekete geçen Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin operasyon başlattı. 3 farklı şehirde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, Belediye Başkanı Ender Sevinç dahil 13 kişi gözaltına alındı.

Kıyıköy Belediyesi'ne usulsüzlük ve rüşvet operasyonu! Belediye Başkanı gözaltına alındı
kıyıköy belediyesi,kırklareli,ender sevinç,rüşvet,operasyon

Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda Belediye Başkanı Ender Sevinç'in de aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca usulsüzlük ve rüşvet iddiaları üzerine soruşma başlatıldı. Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda aralarında Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç’in de bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Kıyıköy Belediyesi'ne usulsüzlük ve rüşvet operasyonu! Belediye Başkanı gözaltına alındı
3 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 13 kişi gözaltına alındı.

EVRAKLARINA EL KONDU

Öte yandan şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda evraklara el konuldu. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından jandarma komutanlığına götürüldü.

 

KIYIKÖY BELEDİYESİ'NDE İLK VUKUAT DEĞİL

Kırklareli’ne bağlı turistik Kıyıköy Beldesi’nin Belediye Başkanı Ender Sevinç hakkında daha önce de, yanında çalışan 4 kadını taciz ettiği iddiasıyla 34 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

 Vize Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek şikayetçi olan mağdurların talebi üzerine Sevinç hakkında, "Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" ve "Cinsel taciz" suçlarından 9 yıldan 34 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenerek dava açıldı.

Mağdurlardan B.Ç ve M. I., halen belediyede çalışmaya devam ederken, D. S. ve M. K.'nin baskılara dayanamayarak belediyeden ayrıldığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...