Tgrt Haber
03 Haziran 2022 07:31 - Güncelleme : 03 Haziran 2022 07:37

Paylaşılan fotoğrafta kimse fark etmedi ama.. KIZILELMA’da kuyruk gözüktü

Baykar, Litvanya halkının Ukrayna’ya TB2 alması için topladığı 5 milyon avronun insani yardıma harcanmasını isteyerek bir SİHA’yı bedelsiz verdi. Litvanyalı Bakan Yardımcısı tesisleri gezerken servis edilen fotoğrafta arka plandaki detay dikkat çekti. 01 kuyruk numarası ile KIZILELMA’nın kuyruğu görülürken İnsansız Savaş Uçağı MİUS’un hızla sona yaklaştığı görüldü.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Paylaşılan fotoğrafta kimse fark etmedi ama.. KIZILELMA’da kuyruk gözüktü
KIZILELMA,baykar,selçuk bayraktar

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Ukraynalılara destek olmak isteyen Litvanyalılar 5 milyon avro topladı. Toplanan para ile Bayraktar TB2 alarak Ukrayna’ya hediye etmek isteyen Litvanya Savunma Bakan Yardımcısı Vilius Semeska Türkiye’ye geldi. BAYKAR teknoloji de bakan yardımcısına anlamlı bir jest yaptı. Litvanya’ya bir adet Bayraktar TB2 sağlanacağını açıklayan yetkililer, toplanan bağışın ise Litvanya tarafından Ukrayna’ya 'insani yardım' olarak gönderilmesini rica etti.

LİTVANYALI BAKANDAN TEŞEKKÜR

Haberi sevinçle karşılayan Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, sosyal medya hesabından "İnanılmaz! Bayraktar az önce toplanan para yerine bedava vermeyi kabul etti. Bu harika! Toplanan parayla Bayraktar için gerekli mühimmatı alacağız ve kalan para da destek için Ukrayna’ya gidecek. Teşekkürler Türkiye!" notunu paylaştı.

FOTOĞRAFTA KIZILELMA DETAYI

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Semeska'ya tesisi gezdirdi. Yapılan görüşmelerle ilgili paylaşılan fotoğrafta ise bir detay dikkat çekti. Fotoğrafın arka planında, 01 kuyruk numarası ile üzerinde çalışmaların devam ettiği yerli insansız savaş uçağı KIZILELMA vardı. İnsansız Savaş Uçağı MİUS'un hızla sona yaklaştığı görüldü.
 Paylaşılan fotoğrafta kimse fark etmedi ama.. KIZILELMA’da kuyruk gözüktü

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...