Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Kasım 2014 12:03

Kızılyıldız taraftarının öldürülmesi olayında yeni gelişme

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım'da oynanan THY Avrupa Ligi maçı öncesi çıkan olayda Sırp taraftar Marko İvkoviç'in (25) hayatını kaybetmişti.

Kızılyıldız taraftarının öldürülmesi olayında yeni gelişme
kızılyıldız, galatasaray, galatasaray liv hospital, thy avrupa ligi,Marko İvkoviç,

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım'da oynanan THY Avrupa Ligi maçı öncesi çıkan olayda Sırp taraftar Marko İvkoviç'in (25) hayatını kaybetmesine ilişkin gözaltına alınan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu gözaltına alınan 7 kişinin işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da burada gazetecilere yaptığı açıklamada, , "21 Kasım'da Galatasaray Liv Hospital ve Kızılyıldız takımları arasında oynanan basketbol maçından önce Abdi İpekçi Spor Salonu önünde çıkan olaylarda bir Sırp vatandaşı öldürüldü. O günden itibaren Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tüm teşkilatımızla birlikte üstün bir çalışma örneği göstererek olayı aydınlattı" dedi. Asayiş Şube Müdürlüğünün yaptığı başarılı çalışmalarla olayı uluslararası sıkıntı olmaktan çıkardıklarını ifade eden Altınok, şöyle devam etti:"Kurulan özel bir ekip Ankara'dan da yardım alarak bir haftaya yakın sürede 82 güvenlik kamerasında kaydedilen 731 saatlik kamera görüntülerini inceledi. Ayrıca kendi personellerimizin de aralarında bulunduğu 193 kişinin de bilgilerine başvuruldu ve bazılarının ifadeleri alındı. Bu durumu uluslararası bir sıkıntı oluşturabilecek sorun olmaktan çıkarmak için gece gündüz çalıştılar. Olayla ilgili 6 kişi İstanbul'da, 1 kişi de Antalya'ya gitmek üzere Bilecik'teyken gözaltına alındı."
Asayiş Şube Müdürlüğü'nün tüm çalışmaları yaptığını dile getiren Altınok, "Bir haftalık süre içerisinde bu başarıyı gösteren arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Türk polisi bu gayreti ve heyecanı gösterdiği sürece bu tarz olayları her zaman çözecektir" dedi. Altınok, "Bir hafta gibi kısa bir sürede faillerin yakalanmasının ilgili ülke yetkilileri ve ölen taraftarın ailesi için de gönül rahatlatıcı bir sonuç olabileceğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.  Olayın, iki taraftar grubunun karşı karşıya geldiği anda değil "mangal yapan vatandaşlarla yaşandığına" dikkati çeken Altınok, "Bizim arkadaşlarımız iki taraftar grubunu bir araya getirmediler. Cinayete karıştığını düşündüğümüz kişilerin o anda yaşanan kavga olayına karışan kişiler olmadığını ama maça gelmiş ve maçtan önce sahil tarafında piknik yapan kişiler olduğunu tespit ettik" diye konuştu.
Kızılyıldız taraftarının öldürülmesi olayı
Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım'da oynanan maç öncesinde, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun 1 No'lu kapısının önünde saat 19.30'da çıkan kavgada, Kızılyıldız taraftarı 25 yaşındaki Marko İvkoviç, aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanmıştı. Sağlık ekiplerince Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan İvkoviç, kurtarılamamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...