Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Eylül 2018 06:34

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Eski müzakere süreci kapanmıştır

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonia Guterres ile görüştü. Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Akıncı, "Eski müzakere süreci kapanmıştır artık. Sonuç odaklı, takvimli ve stratejik bir paket anlaşmayı hedeflemek gerekiyor" dedi

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Eski müzakere süreci kapanmıştır
kktc,,akıncı,

Çeşitli temaslar nedeniyle New York'ta bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri Antonia Guterres ile bir araya geldi.

DHA'nın haberine göre; görüşmeye KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Guterres'in Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Rose Mary DiCarlo ve Kıbrıs Danışmanı Jane Hull Lote de katıldı.

Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, "Eski müzakere süreci kapanmıştır artık. Sonuç odaklı, takvimli ve stratejik bir paket anlaşmayı hedeflemek gerekiyor" ifadesini kullandı.

Akıncı, Doğu Akdeniz politikalarıyla ilgili ise; "Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon olayı Kıbrıs sorunundan bağımsız olarak düşünülemez" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...