Tgrt Haber
25 Eylül 2019 06:45

KKTC Kızılayı tanınmak istiyor

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayının kabul görmesi, tanınması ve uluslararası etkinliklerde KKTC’yi ve KKTC’li vatandaşları temsil etmesi maksadıyla düzenlenen toplantı dün gerçekleştirildi.

KKTC Kızılayı tanınmak istiyor
jkktc,,kızılay

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Dostları Grubu toplantısı; dört kıtadan 50’ye yakın ülkeden Kızılhaç ve Kızılay ulusal derneğinden temsilcilerin katılımıyla Girne Elexus Otel’de yapıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Dostları Grubu ve Senegal Kızılhaçı Başkanı Abdoul Azize Diallo’nun başkanlık ettiği buluşmaya, KKTC Başbakanı Ersin Tatar ve Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da katıldı. “Uluslararası Kızılhaç Komitesi tarafından bize tanıtma hakkı verilmeli” diyen Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Başkanı Bülent Çıraklı “Ayrımcı muameleyle karşı karşıyayız. Cenevre’de başvuru yapıyoruz belgelerimiz yok ediliyor. Barış elimiz sürekli havada kalıyor” dedi. Dr. Kınık ise “Politik sebeplerden ötürü, insani yardım haklarından mahrum bırakılıyoruz. Bu toplantı tarihî bir fırsat. Kıbrıs’ın güneyi tanınıyor, Türk tarafının başvurusu reddediliyor. Böyle bir şey olamaz” diye konuştu. Grup, bugün deklarasyon yayımlayacak. 1963’te kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi’nin temel ilkeleri olan “insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik” çerçevesinde çalışan bir yardım kuruluşu olmasına rağmen Uluslararası Kızılhaç Komitesi tarafından kabul görmüyor. Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı, 1974’ten beri, komite tarafından tanınmak için çabalarını sürdürüyor.  

Türkiye Gazetesi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...