Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ekim 2016 20:42

Komutanın anlattıkları tüyler ürpertti

Hazro ilçesi kırsalında Jandarma ekiplerinin 4 ayrı noktada ele geçirdiği 157 ton Amonyum nitrat ile bin litrelik motorin basına gösterilirken, ele geçirilen malzemelerin olası saldırılarda vereceği tahribatı ise patlayıcı uzmanı komutan anlattı.

Komutanın anlattıkları tüyler ürpertti
amonyum nitrat,hazro,

Hazro kırsalında bir ihbar üzerine ele geçirilen 157 ton Amonyum nitrat basına teşhir edilirken, burada konuşan Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına Terörle Mücadele Şubesi Patlayıcı bomba uzmanı bir komutan ise ele geçirilen malzemenin kullanılması durumunda oluşturacağı tahribatı anlattı.
 İl Jandarma Komutanlığına intikal eden bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu Hazro ilçe Jandarma komutanlığı sorumluluk sahasındaki Reşik köyü kırsalında 4 ayrı yerdeki metruk bina ve müştemilatında terör örgütü tarafından patlayıcı madde yüklü araçlı ve EYP'li saldırılarda kullanılması maksadıyla depolanmış toplam 157 ton amonyum nitrat ve bin litre motorin 2 gün önce ele geçirildiğini söyledi.Ele geçirilen 157 ton amonyum nitrat ile 15 kamyon veya 50 kamyonet türü araç veya 100 binek araçla yapılması muhtemel patlayıcı yüklü araç saldırılarına mani olunduğunu söyleyen komutan, "Patlayıcı yüklü bir kamyonla 50 metre mesafeden 3 katlı binaya yapılan saldırıda binanın tamamen kullanılamaz hale geldiği göz önünde bulundurulduğunda ele geçirilen amonyum nitratla terör örgütü tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel patlayıcı yüklü 15 kamyonla saldırı önlenmiş bulunmaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince amonyum nitrata el konulmuş 1 şüpheli gözaltına alınmıştır. Adli soruşturmaya devam edilmiştir" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...