Tgrt Haber
22 Temmuz 2021 19:28

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan meşaleli sema gösterisine tepki

Sosyal medyada yayımlanan ve bir düğünde çekildiği iddia edilen sema gösterisi tepki çekti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; 'Bu edepsizliği kınıyorum, konunun takipçisi olacağız.' dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan meşaleli sema gösterisine tepki
Konya,semazen

Henüz nerede gerçekleştirildiği belirlenemeyen düğünde, bir semazenin eteklerine ve kollarına meşale ve ışıklandırılmalar takılarak yapılan sema gösterisi tepki topladı.Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.

'YASAL İŞLEM BAŞLATACAĞIZ'

Altay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sosyal mecralarda paylaşılan semazen kıyafeti ile yapılan gösteri hakkında yasal işlem başlatacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın belirlediği şartlara aykırı olarak, aslına uygun olmayan sema töreni ve gösteri yapılamaz. Bu edepsizliği kınıyorum, konunun takipçisi olacağız." ifadelerine yer verdi.

TEPKİ ÇEKEN SEMA GÖSTERİSİ

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, semazen giysileri giyen kişinin eteklerine ve kollarına iç mekan parti volkanı takılarak gösteri yaptığı, bu sırada diğer semazenlerin ise kenarda vatandaşlarla birlikte gösteriyi izlediği görülüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan meşaleli sema gösterisine tepki

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...