Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Eylül 2017 12:04

Konya'da 19 büyükbaş hayvan telef oldu

Konya'da besihanede bulunan 3'ü hamile 19 büyükbaş hayvan, yemleme yapmak için gelen sahipleri tarafından telef olmuş halde bulundu.

Konya'da 19 büyükbaş hayvan telef oldu
konya,,telef,,büyükbaş hayvan,

Olay, 08.00 sıralarında Merkez Meram ilçesi Yaylapınar Uhut Mahallesi Erdemsu Sokak üzerinde bulunan bir besihanede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Halil Uğur akşam saatlerinde besihanede bulunan 19 büyükbaş hayvanına biçilmiş yonca balyasını yem karışımı döktü. İşlerini bitirdikten sonra evine giden Halil Uğur, sabah tekrar hayvanlarını yemlemek için geldiğinde 3'ü hamile 19 büyükbaş hayvanın yerde şiş halde yattığını gördü. Hayvanlarının telef olduğunu gören Halil Uğur, üzerindeki şoku atlattıktan sonra komşularından yardım istedi. Bunun üzerine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve polis ekiplerine konu hakkında bilgi verildi. Olay yerine gelen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve polis ekipleri de besihanede incelemeler yaptı. Ekipler, telef olan hayvanların ölüm sebeplerini tespit edebilmek için hayvanlardan parça aldı. İncelemelerin ardından telef olan büyükbaş hayvanlar imha edilmek üzere besihaneden kaldırıldı. 
Besihane sahibi Halil Uğur, “Saat 06.30 sıralarında hayvanları yemlemek için geldim. Kapıyı açınca hepsinin telef olduğunu görünce şaşırdım. Daha sonra yakınlarıma haber verdim. Her zaman ki gibi bakımını yaptığım gibi baktım ama verdiğimiz şu yonca otundan şüpheleniyorum. Besihanede telef olan hayvanların zararı 180 ile 200 bin lira arasında” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...