Tgrt Haber
26 Kasım 2022 10:01 - Güncelleme : 26 Kasım 2022 13:38

Konya'da köpekleri kürekle öldürenlerin ifadesi ortaya çıktı: Olay kadar korkunç savunma

Konya'daki hayvan barınağında köpekleri kürekle katledenlerin ifadesi ortaya çıktı. Köpek katilleri, saldırgan bir köpeğin kendilerini ısırdığını iddia etti. Tutuklanan iki kişinin kendilerini savunmak adına anlattıkları, olay kadar korkunç...

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya'da köpekleri kürekle öldürenlerin ifadesi ortaya çıktı: Olay kadar korkunç savunma
konya,köpek,barınak

Konya'da Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan ve görüntüleri sosyal medyada kısa sürede infiale neden olan korkunç olayda çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanan hayvan katilleri Murat B. ile Sefa Ç.'nin ifadesi ortaya çıktı. 

Barınakta sağlık teknisyeni olarak çalıştığını söyleyen Murat B. ifadesinde olay günü barınaktaki hayvanlara parazit aşı ve ilaçlama uygulaması yaptıkları sırada söz konusu görüntülerde başına kürekle vurdukları köpeğin kendisine saldırdığını öne sürdü.

Konya'da köpekleri kürekle öldürenlerin ifadesi ortaya çıktı: Olay kadar korkunç savunma

''PANİKLE KÖPEĞİN KAFASINA KÜREKLE VURDUM''

Murat B, "Sefa Ç. içeriden getirilen köpeği tutmaya çalışıyordu. Fakat köpeği tutamadı. Köpek bana saldırdı. Ben de kendimi korumak için köpeğe kürekle bir kez vurdum. Sefa Ç. köpeği kontrol altına alsa da o panikle 2 kez daha köpeğin kafasına kürekle vurdum. Köpek şoka girdi. Daha sonra tıbbi müdahalesini yapıp kafesine gönderdim. Son durumundan haberim yok. Benim bu olayla ilgili 3 günlük sağlık raporum bulunuyor." beyanında bulundu.

''KÖPEK BAYGINLIK GEÇİRDİ, TEDAVİSİNİ YAPTIK''

Diğer zanlı Sefa Ç. ise ifadesinde olayın yaşandığı barınakta 2 aydır çalıştığını belirterek "Köpekleri parazit ilaçlaması için ara koridora çıkardık. Köpek ilk önce Murat'a saldırdı. Bunun üzerine Murat kürekle bir tane vurdu. Köpek sendeledi. Ben de sendeledikten sonra aparat ile yakaladım. Yakaladıktan sonra Murat kürekle 2 kez daha köpeğe vurdu. Köpek baygınlık geçirdi. Daha sonra köpeğe gerekli tedavisini yapıp kafesine koyduk." ifadelerini kullandı.

Konya'da köpekleri kürekle öldürenlerin ifadesi ortaya çıktı: Olay kadar korkunç savunma

İKİ ZANLI TUTUKLANDI

Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesine ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hayvanların telef edildiğine ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine barınakta görevli 2 şüpheli gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

KONYA'DAKİ HAYVAN BARINAĞINDA NE OLDU?

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayıldı ve büyük tepki çekti. 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan ilk açıklamada soruşturma başlatıldığı ifade edilerek, “Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır” denildi.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Levent29 Kasım 2022 18:36

Barınaklar berbat durumda Tüm Türkiyede bu barınaklarla ve barınak çalışanları ile ilgili yasal düzenlemeler mutlaka yapılmalı Barınaklar hayvanların daha rahat yaşayabileceği aç açıkta kalmayacağı daha temiz olmalı çalışanlarıda daha özenli özverili işini severek yapacak kişilerden seçilmelidir

Canan29 Kasım 2022 12:13

Adamların savunması baştan aşağı yalan. Dilerim aynı sonu yaşarlar!

Merve27 Kasım 2022 17:57

İç ve dış paraziti ilaçlaması için neden kafesten çıkarıliyordur ki? İğne olsun, hap olsun - ilaçlama agresif bir hayvanla temas etmeden de yapılabilir. Hayvanat bahçesindeki tehlikeli hayvanları nasıl tedavi ediyorlarsa agresif davranan köpeklere de yapılır.

Sd26 Kasım 2022 10:47

Yasal işlem yapıldı,vs vs .kısas da hayat var.aynisini yapana yapın.b8r daha yaşanmaz.

Sonraki Haber Yükleniyor...