Tgrt Haber
06 Mart 2014 09:41

Konya'da Yeşilay sağlık için yürüdü

Yeşilay Konya Şubesi tarafından 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Konya'da Yeşilay sağlık için yürüdü
konya'da yeşilay yürüyüş, konya'da yeşilay, yeşilay haftası,

Yeşilay Konya Şubesi tarafından 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında zararlı alışkanlıklar ve bağımlılıklarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenlendi. Anıt Alanı’nda başlayan etkinliğe, Yeşilay üyeleri ve çok sayıda öğrenci ve öğretmenler katıldı. Öğretmenleri nezaretinde hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler ellerinde pankart ve dövizlerle Anıt Alanı’ndan polislerin eskortluğunda Atatürk Caddesi, Alaaddin Bulvarı ve Mevlana Caddesi güzergaha yürüyüşe geçti. Çeşitli sloganlar atarak yürüyen yaklaşık 200 kişilik grubun yürüyüşü Mevlana Müzesi’nde sona erdi. Yeşilay Konya Şubesi Başkanı Sabrı Pişkin, Yeşilay’ın bir farkındalığını oluşturmak ve dikkat çekmek için yürüyüş düzenlediklerini ifade ederek, “Öğrencilere dövizler verdik. Fikirlerinde bir zararlı alışkanlıklara karşı bir şeylerin uyandırılmasına amaçladık. Bu gayeye erişmek için yürüyüşümüzü tertip ettik” dedi.
Yeşilay Konya Şubesi olarak okullardan gelen talepler doğrultusunda öğrencilere sunumlar yaptıklarını aktaran Pişkin, "Yeşilay Haftası münasebetiyle okullardan talep gelecek olursa Yeşilay Haftası haricinde de zararlı alışkanlıklarla ilgili her türlü faaliyeti ve sunumları yapmaya hazırız. Bizim gayemiz gençlerin zararlı alışkanlıklara, sigara, alkol ve uyuşturucuya bulaşmamalarını temin etmektir” diye konuştu.
Gençliğin hızla bir uçuruma doğru yürüdüğünü vurgulayan Pişkin, “Bu yürüyüşün önünü kesmek herkesin görevidir. Bu yüzden herkes taşın altına elini koyarak el birliğiyle gençliğimizi korumak mecburiyetindeyiz. Aksi taktirde sağlıksız ve bağımlı bir gençlik, devletin geleceğinin karanlık olduğunu gösterir. Eğer sağlıklı gençlik, sağlıklı gelecek istiyorsak bu işin Yeşilay’dan geçtiğini ve Yeşilay’a destek verilmesi gerektiğini bu yürüyüşle herkese hatırlatıyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...