Tgrt Haber
21 Ekim 2021 17:37

Konya'daki süt banyosu davasında 2 sanık beraat etti

Konya'daki bir fabrikada süt kazanının içine girip banyo yaptığı görüntüleri sosyal medyada paylaşınca tepkilerin hedefi olan 2 kişinin yargılandığı davada karar belli oldu. Mahkeme şüphelilerin beraatına karar verdi.

Konya'daki süt banyosu davasında 2 sanık beraat etti
KONYA,SÜT,KAZAN,BANYO

Konya'da süt kazanında banyo yapan 2 kişinin yargılandığı davada karar çıktı.

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Uğur Turgut ile Emre Sayar katılmazken taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanıkların mahkumiyetlerine yetecek derecede kuvvetli delil ve suç şüphesinin olmadığını, sanıkların içerisine girdiği suyun herhangi bir şekilde süte karıştırılmadığını ve dolayısıyla insan hayatını tehlikeye atacak bir durumun söz konusu olmadığını belirterek Uğur Turgut ve Emre Sayar hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti mütalaa doğrultusunda sanıklar hakkında ayrı ayrı beraat kararı verdi.

NE OLMUŞTU?

Konya'da 26 Ekim 2020 tarihinde süt toplama merkezinde süt banyosu görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasından sonra olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarafından iş yeri mühürlenerek faaliyetten men edilirken, iş akdi sonlandırılan işçiler Emre S. ve görüntüyü kaydeden Uğur T. gözaltına alınmış, savcılık sorguları sonrası mahkemeye çıkarılan Emre S. ve Uğur T. 6 Kasım’da tutuklanmıştı. Emre S. ve Uğur T., avukatlarının itirazı üzerine 11 Kasım’da ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Şüpheliler hakkında ‘zehirli madde katma" suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası’ istemiyle dava açılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...