Tgrt Haber
17 Kasım 2015 09:51

Korkunç iddia! Maraton'a saldıracaktı

İstanbul'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda yakalanan 6 teröristin, geçtiğimiz pazar günü yapılan Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nu kana bulamak istediği ortaya çıktı.

Korkunç iddia! Maraton'a saldıracaktı
ışid,maraton,vodafone

Militanların yakalanması sayesinde korkunç bir eylemin de önüne geçildi. MİT, 2 Kasım'da Suriye'den giriş yaptıktan sonra İstanbul'a gelen 6 şüpheliyi takibe aldı. Yapılan araştırmada, bu kişilerin IŞİD militanı olduğu ve İstanbul'da keşif yaptıkları tespit edildi. Zanlıların, Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nun yapılacağı tarih olan 15 Kasım'da kentin 4 bölgesinde bombalı eylem planladıkları bilgisine ulaşan MİT, konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü uyardı. İstihbari bilginin ardından harekete geçen polis, 6 militanı 12 Kasım sabahı Silivri'de yakaladı. Zanlılar arasında, terör örütü IŞİD'in infaz videolarında yer alan 'Cihatçı John' lakaplı Muhammed Emvazi'nin yakın adamlarından olan, , örgütün “Suriye'de yabancı mahkumlardan” sorumlusu Aine Ledley Davis'in de bulunduğu öğrenildi. Davis'in, John ile görüşmeler yaptığı ve bağlantılı olduğu da tespit edildi. Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 6 IŞİD militanı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...