Tgrt Haber
20 Kasım 2021 10:39

Korona izni 30 Kasım'da bitiyor: AK Parti'den 92 bin mahkum için karar

Açık cezaevindeki mahkumlarla ilgili AK Parti yeni adım atıyor. 30 Kasım’da Covid-19 izin süresi dolacak olan hükümlülere ya denetimli serbestlik verilecek ya da koronavirüs izin süreleri uzatılacak.

Korona izni 30 Kasım'da bitiyor: AK Parti'den 92 bin mahkum için karar
mahkum,,hükümlü,,covid 19 izni,,koronavirüs,,ak parti,

Mahkumların Covid 19 izni 30 Kasım’da bitiyor. Hükümlülerin cezaevine dönmesine 10 gün kalırken açık cezaevinde kalan 92 bin hükümlünün koronavirüs izinleriyle ilgili AK Parti yeni bir adım atıyor. Buna göre ya mahkumlara denetimli serbestlik hakkı verilecek ya da mevcut Covid-19 izinleri 10’ncu defa uzatılacak.

Son yapılan AK Parti MKYK’da izinlerin tekrar uzatılmaması gerektiği değerlendirilmişti. İzinlerin tekrar uzatılmaması gerektiği değerlendirilen son AK Parti MKYK toplantısında bunun yerine cezası 6 ay ya da 1 yıl kalan mahkûmların denetimli serbestlik hükümlerinden faydalanabileceği konusunda çalışmalar yapılması gündeme gelmişti. 

YA UZATMA YA DA DENETİMLİ SERBESTLİK

Yapılan değerlendirme sonucunda yüzde 75’i cezaevine dönmek istemediği için mahkumların çoğunun firari sayılabileceği bu durumun da ciddi sorunlara yol açabileceği belirtildi. Yapılan çalışmaya göre ya mahkumların mevcut Covid-19 izinleri 10’ncu defa uzatılacak ya da mahkumlara denetimli serbestlik hakkı tanınacak.

Muhalefetin denetimli serbestlik hükümlerinin ‘af’ niteliği taşıyacağı eleştirileri nedeniyle AK Parti’nin, izin formülü üzerinde çalıştığı ifade edildi. AK Parti’de mayıs ayına kadar Covid-19 izinlerinin uzatılması gerektiği görüşü tartışılırken görüşmeleri devam eden İcra İflas Kanunu’na eklenecek bir önerge ile mahkumlarla ilgili düzenlemenin yapılması planlanıyor.

92 BİN MAHKUM YARARLANACAK

Öte yandan, bugüne kadar bu izinden faydalananların sayısının ise yaklaşık 300 bin kişi olduğu, muhtemel bir uzatmadan yararlanacak hükümlü sayısının 92 bin olduğu belirtildi. Bu hükümlüler arasında 15 bin kişi suça karışırken 8 bin kişi de tutuklanarak yeniden cezaevine gönderildi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...