Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Nisan 2020 16:46

Korona virüse karşı tütsü yaktılar

Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu ve belediye çalışanları, korona virüsüne karşı belediye binası önünde yöreye özgü tütsü yaktı. Başkan Uğurlu, "Herkesin evinde tüttürmesini istiyoruz. Kendi yöresel inançlarımıza göre, korona virüsünü def edeceğine inanıyoruz" dedi.

Korona virüse karşı tütsü yaktılar
Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu,,korona virüs

Ulukışla ilçesinde belediye, korona virüsüne karşı yöresel önlem aldı. Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu ve belediye çalışanları, belediye binasının önünde Niğde yöresine özgü ‘üzerlik' adı verilen tütsüyü yakarak, halkı da tütsü yakmaya davet etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Türk örf ve adetlerinde yer alan tütsü, halk arasında üzerlik diye bilinen tütsümüzü ülkemizin üzerine çöken bu korona virüsünden kurtulmak için tüttük. Allah'tan tek dileğimiz bu illetin bir an önce yeryüzünü terk etmesidir” denildi.

Korona virüse karşı tütsü yaktılar

Belediye binası önünde açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Uğurlu, “Herkesin evinde tüttürmesini istiyoruz. Kendi yöresel inançlarımıza göre, korona virüsünü def edeceğine inanıyoruz. Herkesi üzerliği tütmeye davet ediyoruz” dedi.

Başkanın açıklamasının ardından yakılan tütsü ilçede gezdirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...