Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Temmuz 2021 10:09

Koronavirüs bitmeden yeni tehlike kapıda! Milyonlarca çocuk aşılanmadı

Koronavirüs hala tüm dünyada etkisini gösterirken bilim insanları, yeni bir salgın uyarısında bulundu.

Koronavirüs bitmeden yeni tehlike kapıda! Milyonlarca çocuk aşılanmadı
koronavirüs,salgın

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 salgını tüm dünyada aşılanmalara rağmen hala etkisini sürdürüyor. Koronavirüs pandemisi yüzünden ise milyonlarca çocuk aşılarını olamadı. Bilim insanları, çocukların aşı olamamasına dikkat çekti ve koronavirüsün yanı sıra yeni bir salgının da kapıda olduğunu belirtti.

Koronavirüsün yayılmasının ardından tahminen 9 milyon fazla çocuk 2020 yılında kızamık aşısının ilk dozunu olamadı. Lancet'e göre ise 8,5 milyon çocuk difteri, tetanoz ve boğmaca veya boğmaca öksürüğü için DTP aşısının üçüncü dozunu kaçırdı.

Dünya Sağlık Örgütü ve diğer halk sağlığı kurumları geçen yıl Covid-19 pandemisinin rutin çocukluk aşılarını bozacağı konusunda uyarmıştı. DSÖ ''Eksik aşılar, 2014 yılında Kaliforniya'daki Disneyland'daki kızamık salgını gibi oldukça bulaşıcı hastalıkların salgınları sırasında savunmasız çocukları riske atabilir'' açıklamasını yapmıştı.

MİLYONLARCA ÇOCUK AŞISINI OLAMADI

Scincenews'in haberine göre, sağlık hizmetleri verilerine dayanarak, DSÖ 2020'de 2019'a kıyasla en az 3,5 milyondan daha fazla çocuğun ilk DTP dozunu kaçırdığını bildiriyor. 2020'de, 2019'a kıyasla 3 milyon daha fazla çocuk ilk kızamık aşısını kaçırdı. Güneydoğu Asya'daki birçok çocuk da aşılarını kaçırdı. DSÖ araştırmasına göre Hindistan, kaçırılan aşılarda en büyük artışa sahipti. Orada, tahminen 3 milyondan fazla çocuk, 2019'da yaklaşık 1,4 milyon olan DTP aşısının ilk dozunu alamadı.

Hindistan'ı ise sırasıyla Pakistan, Endonezya, Filipinler, Meksika, Mozambik, Angola, Tanzanya, Arjantin Venezuela ve Mali takip ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...