Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Aralık 2013 09:05

Koruyucu tedbir kararına isteğe bağlı yer değiştirme

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli devlet memurlarının isteğe bağlı yer değiştirme usullerinde değişiklik yapıldı.

Koruyucu tedbir kararına isteğe bağlı yer değiştirme
Koruyucu tedbir kararına, isteğe bağlı yer değiştirme, koruyucu tedbir,

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli devlet memurlarının isteğe bağlı yer değiştirme usullerinde değişiklik yapıldı. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında Görevli Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğin, ''isteğe bağlı yer değiştirmeler'' ile ilgili maddesine bazı hükümler eklendi.
Buna göre, asaleti onaylanmış olmak kaydıyla, görev yaptığı hizmet bölgesinde herhangi bir nedenle kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının can güvenliğinin tehlikeye düştüğüne dair 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca koruyucu ve önleyici tedbir kararı verilenlerden atanma talebinde bulunanlar, öncelikli olarak bağlı bulunduğu birlik veya kuruma atanacak. Durumuna uygun kadro bulunmaması halinde ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca öncelikle Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı birlik, kurum ve kuruluşlarına, belirtilen atama dönemlerine tabi tutulmaksızın ataması yapılabilecek. Asaleti onaylanmış olmak kaydıyla, görev yaptığı hizmet bölgesinde eşi ile ikamet edenlerden, boşanma davası açan veya haklarında boşanma davası açılmış bulunanlardan, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca koruyucu ve önleyici tedbir kararı verilenlerden atanma talebinde bulunanların da atamalarında bu hükümler geçerli olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...