Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ocak 2018 02:40

Kosovalı Sırp siyasetçinin öldürülmesi endişe doğurdu

İngiltere, Kosovalı Sırp siyasetçi Oliver İvanovic'in suikaste kurban gitmesinden dolayı endişe duyulduğunu bildirdi.

Kosovalı Sırp siyasetçinin öldürülmesi endişe doğurdu
Kosava,,Sırp siyasetçi,,Oliver İvanovic,

İngiltere Dışişleri Bakanlığında Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, "Oliver İvanovic'in öldürülmesinden dolayı derinden şoke olduk ve endişeliyiz. Kosova emniyeti ile diğer hukuk kurumlarına, bu olayın kapsamlı şekilde araştırılması ve sorumluların da en kısa sürede adalete teslim edilmesi çağrısında bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

Siyasetçiler ile kamu hayatında aktif yer alan bireylerin şiddet korkusu duymadan faaliyet gösterebilmelerinin önemli olduğunun altını çizen İngiliz bakan, "Bu, tam olarak da Batı Balkanlar'da yok edilmesini istediğimiz şiddet türüdür." dedi.

Kuzey Mitrovitsa şehrindeki ofisi önünde dün sabah silahlı saldırıya uğrayan İvanovic (64), hayatını kaybetmişti.

İvanovic, Kosova'daki savaşta Sırp paramiliter grupların komutanlığını yaptığı ve savaşta Arnavut sivillere yönelik suçlar işlediği iddiasıyla 2016'da 9 yıl hapse mahkum edilmişti.

Yüksek Mahkeme, 2017'de bu kararı bozmuş ve İvanovic’in yeniden yargılanmasına hükmetmişti. İvanovic, tutuksuz yargılanıyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...