Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Temmuz 2022 20:25 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 20:48

Saatler süren kovalamacanın ardından yakalanan uyuşturucu tacirlerinden ilginç savunma: Gaz kolu takılı kaldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ekiplerin 4 saatlik kovalamaca sonucunda zor kullanılarak durdurulduğu ve 84 kilogram uyuşturucunun ele geçirildiği olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişinin ifadeleri pes dedirtti. Zanlıların, ifadelerinde gaz kolu takılı kaldığı için duramadıklarını söyledikleri öğrenildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Uyuşturucu,Muğla,Bodrum

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Güllük Limanı'nda yaşanan olayda, 92 metre boyundaki 'Ocean Blue' isimli ticari gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair ihbar alan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, ticari gemiyi takibe aldı.

Ticari geminin takibi esnasında Güllük Körfezi açıklarında ABD bayraklı 27 metre boyundaki 'Belgor' isimli lüks yatın ticari gemiye yanaşıp ayrılması üzerine ekipler ticari gemiyi durdurdu. 'Belgor' isimli yat, ekiplerin sesli ve görüntülü ikazlarına rağmen kaçmaya başladı.

4 SAATLİK TAKİBİN ARDINDAN ATEŞ AÇILARAK DURDURULDU

4 sahil güvenlik botu, 1 sahil güvenlik dalış timi, 1 sahil güvenlik uçağı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 1 helikopter tarafından ABD bayraklı yat, 4 saat süren takibin ardından ateş açılıp zor kullanılarak durduruldu. Olayda 4 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

80 KİLO KOKAKİN ELE GEÇİRİLDİ

 Yapılan incelemeler sonucunda denize atıldığı tespit edilen 60 kilogram kokain ele geçirilirken kıyıda yapılan incelemelerde de 21 kilogram kokain ele geçirildi. 'Ocean Blue' isimli ticari gemide ise 3 kilogram esrar ele geçirildi. Yakalanan ticari gemide, yatta, denizde ve kıyı şeridinde arama faaliyetlerine devam edildiği öğrenildi.

Saatler süren kovalamacanın ardından yakalanan uyuşturucu tacirlerinden ilginç savunma: Gaz kolu takılı kaldı

LÜKS YAT BATIK ARMATÖRE AİTMİŞ

Lüks yatın operasyonda gözaltına alınan eski armatör A.K.E.’ye ait olduğu ortaya çıktı. 2 çocuk babası olduğu öğrenilen A.K.E.’nin bir süre önce işlerinin bozulduğu bildirildi. A.K.E., 'Belgor' isimli tekneyi ise 7-8 yıl önce Yunanistan'daki ekonomik kriz esnasında 270 bin euroya aldığı ve Türkiye'ye getirdikten sonra 200 bin euro da kendisi masraf yaparak bu hale getirdiği kaydedildi.

"GAZ KOLU TAKILI KALDI, DURAMADIK"

Zanlıların emniyette verdikleri ifadede gece yarısı düğüne gittiklerini, Sahil Güvenlik ve polis ekiplerinin takibi esnasında gaz kolunun takılı kaldığı için duramadıklarını söyledikleri öğrenildi.

Saatler süren kovalamacanın ardından yakalanan uyuşturucu tacirlerinden ilginç savunma: Gaz kolu takılı kaldı

GAZETECİLERİN SORDUĞU SORU CEVAPSIZ KALDI

Öte yandan kıyıda ve denizde ele geçirilen 81 kilogram kokain ile ticari gemide yakalanan 3 kilogram esrar maddesi, emniyetin Gümbet Mahallesi’ndeki binasında görüntülendi. Zanlıların, basın mensuplarının sorduğu ‘Uyuşturucuyu nereye götürüyordunuz?’ sorusunu cevapsız bıraktı. 4 kişinin adliyedeki işlemleri devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...