Tgrt Haber
20 May 2021 12:28

Kovid-19 tedbirlerini eleştiren savcı görevden uzaklaştırıldı

Sosyal medyada yaptığı paylaşımda korona virüsle ilgili tedbir ve cezaların hukuksuz olduğunu öne süren Savcı Eyüp Akbulut görevden uzaklaştırıldı.

Kovid-19 tedbirlerini eleştiren savcı görevden uzaklaştırıldı
Eyüp Akbulut,savcı,şanlıurfa,viranşehir,hsk

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Covid-19 ile ilgili tedbir ve cezaları eleştirip, alınan kararların hukuksuz olduğunu iddia etmişti. 

"YARGIYA ZARAR VERİR"

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi, müfettişler tarafından hazırlanan ön raporu değerlendirdi. Yürütülen soruşturma sonucunda, Savcı Eyüp Akbulut'un mevkisinde görevini sürdürmesinin yargı erkinin nüfuz ve itibarını zedeleyeceği kanaatine varıldı. 

OY BİRLİĞİYLE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Yapılan oylama sonucu HSK kanununun 77'nci maddesi gereğince Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut'un geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına oy birliğiyle karar verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...