Tgrt Haber
15 Haziran 2021 10:51

Kovid aşısında yeni aşama: SGK'ya kayıtlı çalışanların aşılanması başladı

Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında yeni aşamaya geçildi. Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı tüm çalışanların aşılanmasına başlandı.

Kovid aşısında yeni aşama: SGK'ya kayıtlı çalışanların aşılanması başladı
aşı,40 yaş,sgk

Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında yeni aşamaya geçildi. SGK'ya kayıtlı çalışanların aşılanması başladı.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da randevularını alarak sağlık kuruluşlarına giden vatandaşlar, hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde, randevu saatlerine göre aşılarını oluyor.

Kovid aşısında yeni aşama: SGK'ya kayıtlı çalışanların aşılanması başladı

VATANDAŞLARDAN YETKİLİLERE TEŞEKKÜR

- Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aşı olan vatandaşlardan Ufuk Usul, aşı takvimine kendilerinin de dahil edilmesinden dolayı Sağlık Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti. Uzun süredir aşı olmayı beklediğini belirten Usul, aşı olduktan sonra kendini daha güvende hissettiğini kaydetti.

- Vatandaşlardan Kadir Sargan, sağlık açısından aşılama çalışmalarının önemli olduğunu bildirdi. Aşı olduğu için mutlu olduğunu anlatan Sargan, bu süreçte canla başla çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

- Muzaffer Özder de normal hayata dönebilmek için aşının önemli olduğunu vurguladı. Nüfusuna oranla en yüksek aşılamanın olduğu Edirne ile Türkiye'de ilk 10 kent arasında yer alan Kırklareli'nde aşı merkezlerinde hareketlilik yaşanıyor.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre bugüne kadar Edirne'de 277 bin 54, Kırklareli'nde 228 bin 539, Tekirdağ'da 473 bin 975 doz aşı yapıldı.

Kovid aşısında yeni aşama: SGK'ya kayıtlı çalışanların aşılanması başladı

40 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARDAN AŞIYA YOĞUN İLGİ

Koronavirüs ile mücadele kapsamında başlatılan aşılama programı hız kesmeden devam ediyor.

Kovid aşısında yeni aşama: SGK'ya kayıtlı çalışanların aşılanması başladı

Tedarik sürdüğü sürece aşılama programına yeni gruplar ekleniyor.

Kovid aşısında yeni aşama: SGK'ya kayıtlı çalışanların aşılanması başladıSon olarak da Pazartesi gününden itibaren 40 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama sistemi açılarak hizmete sunuldu.

BAKAN KOCA DUYURMUŞTU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aşıda 40 yaşa kadar indik. Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz." ifadelerini kullanarak, 40 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşı randevularının açıldığını duyurmuştu. 

Bakan Koca’nın bu paylaşımı sonrası Erzincanlı vatandaşlar randevularını alarak aşı merkezlerine gidip aşılarını olmaya devam ediyor. Aşılama programında Türkiye’nin genç nüfusu göz önünde bulundurulduğunda, aşı olmak isteyenlerin taleplerinin arttığı ve buna bağlı olarak da yoğunluk olduğu gözlemlendi. Aşı olmaya gelen vatandaşlar memnun olduklarını dile getirerek aşı sırası gelen herkesi aşı merkezlerine davet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...