Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 13:36

Köyceğiz'de yangınla mücadele: Uçaklardan sorti üstüne sorti

Muğla Köyceğiz ilçesinde makilik alanda geçtiğimiz Perşembe günü başlayan yangın ormana sıçradı. Söndürme çalışmaların devam ettiği Köyceğiz’de uçakların alevleri söndürmek için üstü üste attığı sortiler an be an kameralara yansıdı.

Köyceğiz'de yangınla mücadele: Uçaklardan sorti üstüne sorti
Muğla,Yangın,Orman,Uçak,Helikopter

Köyceğiz’de Perşembe gününden bu yana devam eden orman yangınını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. Dün Çayhisar Mahallesi’ne yaklaşan alevler bugün ters rüzgar ile dağlık ve ormanlık alana doğru ilerliyor.

2 UÇAK 4 HELİKOPTER HAVADA

Köyceğiz'de 8 evin zarar gördüğü yangına, 2 uçak ve 4 helikopter ile havadan, 10 arazöz, 5 itfaiye aracıyla da karadan müdahale sürüyor. Alevleri söndürme çalışmalarında uçakların üstü üste attığı sortiler an be an kameralar yansıdı.

VATANDAŞLAR EVLERİNİ TERK ETMEK İSTEMEDİ

Havadan uçak ve helikopterlerin yanı sıra çok sayıda arazöz, orman işçisi ve sivil vatandaşın müdahale ettiği yangında 4 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Sabah saatlerinde Köyceğiz ve çevre ilçelerde bölgeye insan ve hayvan nakliyesi için araç ile çeşitli malzeme desteği istendi.

Çok sayıda vatandaş araçları ile bölgeye gitti ve tahliye olan mahallerdeki insanlar taşıdı. Yine buralarda bulunan hayvanlar içinde yoğun çaba harcandı. Bazı vatandaşlar ise evlerini terk etmek istemedi. İlçeye bağlı Beyobası Mahalle merkezine gün boyu yüzlerce insan su, buz, ayran ve ihtiyaç malzemelerini getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...