Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Eylül 2015 15:33

Köylüler PKK‘yı protesto etti

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Konur Vadisi'nde yer alan 'Mehendi-1' köprüsünün PKK'lı teröristler tarafından patlayıcılarla kullanılamaz hale getirilmesine, bölgede bulunan köylerde yaşayanlar tepki gösterdi. Ulaşımlarının kesildiğini söyleyen yaklaşık 400 köylü, köprünün bulunduğu bölgede protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Köylüler PKK‘yı protesto etti
PKK,hakkari,protesto,

Geçen 4 Ağustos'ta, Konur Vadisi'ndeki, Şemdinli ile Konur Köyü arasındaki 'Mehendi-1' köprüsü, PKK'lı teröristler tarafından konulan patlayıcıların infilak ettirilmesiyle kullanılmaz hale getirildi. PKK'lı teröristler, 2 Eylül'de ise ilçeye ulaşımın sağlandığı, Gülkan Vadisi'nden içinden geçen diğer yol üzerindeki köprüyü de aynı şekilde kullanılamaz hale getirdi.
KÖYLÜLER, PKK'LILARI PROTESTO ETTİ
 Bölgede yaşayan köylüler, bu duruma tepki gösterdi. Bölge halkı ayrıca PKK'lı teröristlerin Su Gediği bölgesinde bulunan GSM şirketlerine ait baz istasyonlarını yakarak kullanılamaz hale getirmesine de isyan etti. Yolları kesilen, cep telefonlarını kullanamayan Konur ve Uğuraçan köyleri ile bu köylere bağlı Aktütün, Dereyanı ve Yeşilbayır mezlarında yaşayan yaklaşık 400 kişi, dün, 30 minibüs ile Mehendi bölgesine gelerek, PKK'lılar tarafından tahrip edilen köprüye doğru yürüyüşe geçti. 
 Köylüler, hayatla bağlantılarının kesilmesini istemediklerini söyledi. Ayrıca, Mehendi - Su Gediği istikametine hayvanlarını geçirmelerine, o bölgede bulunan arazilerini, meralarını kullanmalarına PKK'lı teröristler tarafından tarafından izin verilmediğini de söyleyip, buna da tepki gösterdi.
 Protesto yürüyüşü sırasında bölgeye gelen askerler, köylüler tarafından alkışlarla karşıladı. Kalabalıktan, 'En büyük asker bizim asker' sloganı yükseldi. 
 TERÖRİSTLERİN TELSİZ KONUŞMALARI
 Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristlerin, bölgedeki günlük hayatı etkileyen bu tür eylemlerin yapılması yönünde kendi aralarında telsiz konuşmaları yaptıkları tespit edildi. Teröristlerin aralarında yaptıkları konuşmalar şöyle:
 - Bölgede halk olaylara çok tepkisiz ve isteksiz. Uyuz halkın tepki verebilmesi için toplumu harekete geçirecek önemli bir durumun veya şartların oluşturulması gerek. Bu bölgede köprülerin, GSM istasyonlarının tahrip edilerek halkın yaşamının zorlaştırılması, bu şartların oluşturulması...
 - Mehendi bölgesinde benzer eylemler yaıpıp, bölgeki halkı açlık ve yokluğa mahkum ederek kendi tarafımıza çekelim. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...