Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Kasım 2016 10:38

KPSS ortaöğretim sınav soruları cevapları yayınlandı

3 milyon 498 bin adayın ter döktüğü Ortaöğretim mezunlarına yönelik düzenlenen KPSS sınavı bitti.

KPSS ortaöğretim sınav soruları cevapları yayınlandı
Kpss, ösym, sınav

Ortaöğretim mezunlarının katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) saat 12.00'de sona erdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen KPSS ortaöğretim oturumu, 176 sınav merkezinde saat 10.00'da başladı. Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi.

KPSS'nin ortaöğretim oturumuna 3 milyon 498 bin 335 aday başvurmuştu.

Sınav sonuçları ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden açıklanacak. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ÖSYM son dakika açıklaması yapıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen ve saat 10.00'da başlayan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim oturumu 12.00'da tamamlanmıştı. ÖSYM tarafından açıklama yapıldığı an haberimizin içerisine eklenecektir.

KPSS’SİZ MEMUR ALIMI YAPAN DEVLET KURUMLAR

Kamu kurumlarına sınavsız ya da KPSS şartı olmadan da memur alımı yapılmaktadır. KPSS’siz memur alımı yapan kurumlar,  657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. Maddesinde yer alan istisnai kadrolara Kpss Şartı aranmadan Memur Alımı yapılabilecek. Memur olarak göreve başlamak isteyen kişilerin belirli şartların taşımaları gerekiyor.

Cumhurbaşkanlığı Memurlukları,

TBMM Memurlukları,

Bakan Yardımcılıkları,

Başbakan Başmüşavirleri,

Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları,

TOKİ,

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,

Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları,

Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu,

TUİK, – AB Bakanlığı Memurlukları,

Bakanlar Kurulu Sekreterliği,

Milli Savunma Bakanlığı,

Diyanet,

MİT,

Milli Savunma Bakanlığı,

Anayasa Mahkemesi.

Özel Kalem Müdürlükleri,

Vali Kadroları, 

İşte KPSS 2016 soru ve cevapları

ÖSYM, 2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının yayınlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada "20 Kasım 2016 tarihinde uygulanan 2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, 20 Kasım 2016 tarihinde saat 13:00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. 2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyinde kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz" denildi. 

İşte KPSS 2016 soru ve cevap kitapçığı

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/KPSSORTON/2016KPSSOrtaogretimDuzeyiTemel20112016.pdf

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?


Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarının tamamlanmasının ardından alınacağı duyurulan KPSS tercihlerinin, bu yılın son Kamu Personeli Seçme Sınavı olan ortaöğretimin gerçekleştirilmesinden kısa bir süre sonra ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Öncelikle B Grubu kadrolar için yapılacak tercihler, kılavuzun açıklanmasının ardından İnternet ortamından yapılabilecek.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?


Adaylar ilk kez yapılacak yerleştirme işlemlerinde herhangi bir ücret ödemezken, aynı sınav sonucu ile yapacakları tüm yerleştirme işlemlerinde ücret ödeyecek. 

Yerleştirme işlemleri puan, tercih ve kadro sayılarına göre yapılacak olan adaylar, yerleştirme işlemiyle ilgili esasları tercih kılavuzundan öğrenebilecek. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacak. ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacak. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...