Tgrt Haber
04 Ağustos 2022 06:12 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 06:19

KPSS soruşturmasında yayınevine yönelik arama çalışması sona erdi! Birçok materyale el konuldu

Kamu Personel Seçme Sınavı lisans oturumunda polis ekiplerince yayınevine yönelik baskın gerçekleştirildi. Polis ekipleri yayınevine ait birçok materyale ve soru kitapçığına el koyarken arama çalışmaları ise tamamlandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
KPSS soruşturmasında yayınevine yönelik arama çalışması sona erdi! Birçok materyale el konuldu
kpss,polis,araştırma,soruşturma

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen KPSS sınavında soru sızıntısı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Sınava giren vatandaşlar soru ve cevap kitapçığının yayınlanması ile birlikte bir yayınevinin aylar öncesinde cevaplanmış bazı soruların aynı olduğunu gördü. Sosyal medyadan duruma tepki gösteren vatandaşların tepkisi bir anda Türkiye gündemine oturdu.

POLİS EKİPLERİNDEN YAYINEVİNE BASKIN

Siyasetçilerden peş peşe açıklamalar gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Devlet Denetleme Kurulu inceleme başlattı. Yapılan incelemeler sonrasında DDK olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında harekete geçen Ankara Emniyeti söz konusu yayınevinin matbaası ve genel merkezinde arama gerçekleştirdi.

BİRÇOK MATERYALE EL KONDU

İncelemelerde yayınevine ait bütün dijital materyallere el konulurken çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Yayınevinin Kızılay’da gerçekleştirilen arama çalışmalarında ise yayınevine ait dijital materyaller incelendikten sonra el konuldu.

KPSS soruşturmasında yayınevine yönelik arama çalışması sona erdi! Birçok materyale el konuldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...