Tgrt Haber
02 Temmuz 2021 11:15

Kredi kartıyla kurban alınır mı? Krediyle kurban almak caiz mi? Taksitle kurbanlık olur mu?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların aklında ‘’Kredi kartıyla kurban alınır mı? Taksitle kurban kesilir mi? Banka kredisi ile alınan kurban caiz midir?’’ soruları belirmeye başladı. İşte İslami kriterlere uygun şekilde kurban nasıl kesilir sorusunun detaylı cevabı.

Kredi kartıyla kurban alınır mı? Krediyle kurban almak caiz mi? Taksitle kurbanlık olur mu?
kurban bayramı,kurban,kurban ibadeti,kredi kartı,kredi kartıyla,faiz

Dini bayramların ikincisi olan Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Müslümanların kurban telaşı başladı. Kurban ibadetini gerçekleştirmek için heyecanlı olan vatandaşlar yavaş yavaş kurbanlık bakmaya başladı. Kurban ödemesi yaparken en caiz yolun ne olduğunu araştıran vatandaşlar ‘’Kredi kartıyla kurbanlık alınır mı? Taksitle kurbanlık almak caiz midir?’’ sorularının yanıtlarını merak ediyor. İşte kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenler

KREDİ KARTI İLE KURBAN ALINIR MI?

Kurban Bayramı için geri sayım devam ederken kurbanlık alımları da hızlandı. Bu yıl 20 Temmuz tarihine dnk gelen Kurban Bayramı tüm müslümanların gündeminde. Pazarlara çıkan hayvanlardan bütçelerine göre seçip alacak olan vatandaşlar kimi zaman ödeme konusunda endişeye kapılabiliyor. Kurban alırken nakit kullanmak yerine kredi kartı veya banka kredisi kullanmak isteyenlerin aklında ‘’Kredi kartı ile kurbanlık alınır mı? Krediyle kurban almak caiz mi?’’ soruları beliriyor.

Kurban kesmekle mükellef olan Müslümanlar kredi kartı ile ve taksitli bir şekilde kurban alabilirler. Ancak faizle kurban almak caiz değildir. Kredi kartıyla alınan kurbanlıkların borcu da faiz karışmayacak şekilde zamanında ödenmelidir.

Allah’a yakınlaşmak ve mutlak varlığına inancını göstermek isteyenlerin yerine getirdiği kurban ibadetini dini hükümlere uygun olacak şekilde kesmek tüm Müslümanların önceliğidir. Kurban kesmekle mükellef olan kişiler, kurbanlık hayvanı alırken ödemelerini nakit olarak yapabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da yapabilir. Ödeme kolaylığı olması açısından içerisine faiz karışmadığı sürece taksitli ödeme yapabilirler.

Kredi kartıyla kurban alınır mı? Krediyle kurban almak caiz mi? Taksitle kurbanlık olur mu?

KREDİYLE KURBAN KESİLİR Mİ?

Kurban ibadeti tıpkı Hac ibadetini gibi belirli kimselere farz kılınmıştır. Bunlar;

  • Akıl sağlığı yerinde olan kişiler,
  • Ergenlik yaşını geçmiş olanlar,
  • Dinen zengin sayılacak kadar maddi imkanı olanlar.

İster vacip olduğu için isterse nafile ibadet amacıyla kurban kesecek olan Müslümanlar nakit veya borçlanarak kurban alabilirler. Ancak banka kredisi gibi faizli şekilde geri ödenecek borçlarla kurban ibadetini yerine getirmek dinen doğru değildir. Bu kimseler faiz günahına gireceği için kurban ibadetleri de şüpheye düşmektedir.

Allah maddi olarak gücü olmayan kullarına kurban ibadetini zorunlu kılmamıştır. Borcu olamayan yoksullar kurban keserce çok sevap alır ancak borcu olan Müslümanların öncelikle borcunu ödemesi daha sona kurban ibadetine niyet etmesi gerekir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...