Tgrt Haber
24 Aralık 2021 17:12

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kripto paraya yasal düzenleme geliyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomist akademisyenlerle gerçekleştirdiği toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kripto para yasası hazır, gecikmeden Meclis'e göndererek bu konuda adım atacağız. Kura dayalı TL mevzuatında vatandaş garantörün Merkez Bankası olduğunu görecek" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kripto paraya yasal düzenleme geliyor
Son dakika,Cumhurbaşkanı Erdoğan,Kripto,Bitcoin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomist akademisyenlerle gerçekleştirdiği toplantı sonrası temsilcileriyle buluştu. Erdoğan toplantıda kripto para konusunda mesajlar verdi. Kripto para yasasının hazır olduğunu söyleyen Erdoğan, gecikmeden Meclis'e göndererek bu konuda atım atılacağını belirtti.

HAZİNE GARANTÖRÜ MERKEZ BANKASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur Korumalı Mevduat için ise "Vatandaş parasının garantisinin hazine garantörünün Merkez Bankası olduğunu görecek" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin yeni ekonomi modeliyle sıçrama yapacağını söyleyen Erdoğan,  "Önümüzde fırsatlar kadar riskler olduğunu da biliyoruz. Bu riskleri almaya değer" diye konuştu. Körfez ülkeleri, Azerbaycan ile swap görüşmeleri olduğunu da söyleyen Erdoğan, "Olumlu haberler geliyor" dedi.

Erdoğan toplantı öncesi yaptığı konuşmada ise şunları vurgulamıştı:

Türkiye Büyük Ekonomik hamlesinin önemli ölçüde tamamlandığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin AK Parti döneminde 20 yıllık kesintisiz bir kalkına dönemi yaşadığının altını çizmişti. Erdoğan konuşmasının devamında ise dövizin büyük bir çakılma yaşadığı dönemde etkiket fiyatlarında düzenlemeye gitmeyenlerin üzerine gidileceğini belirterek, "Milletimiz bu makama boşu boşuna getirmedi. Benim haklarıma sahip çıkacaksın diye getirdi. Biz de onların haklarını korumak zorundayız" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...