Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Eylül 2019 03:37

Kritik buluşma! Ankara'da bir araya gelecekler

Suriye konulu üçlü liderler zirvesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilecek.

Kritik buluşma! Ankara'da bir araya gelecekler
erdoğan,putin,ruhani

Kritik konu başlıklarının ele alınacağı zirvenin ağırlıklı gündem maddesini İdlib oluşturuyor. Son dönemde Esad rejimi ve destekçileri bu bölgeye yönelik saldırılarını yoğunlaştırırken, saldırıların 3 buçuk milyonluk nüfuslu kentte büyük bir göç dalgasına ve sivil kayıplara yol açacağından endişe ediliyor.
Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan ve hali hazırda ABD ve Türkiye’nin müşterek çalışmalara devam ettiği ‘güvenli bölge’ konusu da zirve kapsamında gündeme gelecek. Erdoğan, Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda oluşturulacak güvenli bölgeye ve çalışmalarda gelinen noktaya ilişkin Putin ve Ruhani’yle fikir teatisinde bulunacak. Türkiye’nin güvenli bölge ile neyi amaçladığı anlatacak.
Zirvede ayrıca çalışmalarında sona gelinen Suriye Anayasa Komitesi, Suriye’deki son gelişmeler, çatışma ortamının sona erdirilmesi ve mültecilerin gönüllü geri dönüşleri için gereken adımlar istişare edilecek.

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...