Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Mart 2015 16:27

Küçük Furkan‘ın ailesi suç duyurusunda bulunacak

Antalya'da rahatsızlığı nedeniyle acil serviste beyin MR'ı çekildiği sırada heyecandan hayatını kaybeden 3 yaşındaki Furkan'ın ailesi hastane görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacak.

Küçük Furkan‘ın ailesi suç duyurusunda bulunacak
adem bozdağ,

Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi'de Esma Bozdağ ile Adem Bozdağ çiftinin 3 yaşındaki çocukları Furkan, geçtiğimiz pazar günü başını evlerindeki kanepeye çarpmıştı. Salı akşamı saat 23.00 sıralarında rahatsızlanan Furkan'ı babası Adem Bozdağ ve halası evlerinin yakınındaki Anadolu Hastanesi'ne, oradan Meydan Tıp Merkezi'ne ve ardından da Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürmüştü. Acil servisinde yapılan ilk muayenenin ardından Furkan Bozdağ'ın beyin MR'ının çekilmesi gerektiği söylenmiş, MR için servise götürülen Furkan Bozdağ, korktuğu için cihazın içine girmek istememişti. Çekilen MR'ın başarısız olması üzerine teknisyen tarafından tekrar çekilmesi gerektiği söylenmişti. Küçük Furkan tekrar MR çekileceği sırada heyecanlanınca aniden rahatsızlanmış ve yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.
İKİNCİ KEZ ÇEKİLDİ
Antalya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Furkan’ı Andızlı Mezarlığı'nda toprağa veren baba Adem Bozdağ, oğlunun MR çekimi sırasında heyecanlandığını ve kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini ileri sürdü. Oğlunun kucağında öldüğünü belirten baba Bozdağ,
"Dört gün önce başını kanepeye vurdu. Salı günüde kusmaya başladı. Akşam özel bir hastaneye gittik. Orada bize 'Çocuk bir yerden düştü mü?' dişe sordular. Başında hafif bir şişlik vardı. Üç gün önce uyurken başını yatağa çarpmıştı. Bize Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde MR çektirmemizi söylediler. Hastaneye gittiğimizde acil serviste MR için görevli, çocuğumu yatırmamı istedi. Yatırdım ancak çocuğumun korkuyordu. Görevliye 'Çocuk korkuyor' dedim. O da bana 'Bir şey olmaz, çekeriz' dedi. İlki çekildi fakat görevli 'Tekrar çekeceğiz' dedi. Bana 'Bir çocuğu tutamıyorsun. Başından tut' dedi. Daha sonra çocuğumu kucağıma aldım. Çocuğum elimde kaldı. Doktor geldi beni dışarı çıkardılar" diye konuştu.
"ÇOCUĞU UYUTALIM MI DİYE SORMADILAR"
Baba Bozdağ, "Furkan iki kez MR girdi. Çocuk korktu, kalbi dayanamadı. Bana sormadılar 'Çocuğu uyutalım mı?' diye. Hastane ve görevlilerden davacıyım. Onlar benim canımı aldılar başkasının canını almasınlar” diye konuştu.
Furkan’dan geriye ise bir hafta önce çekilen görüntüler kaldı. Öte yandan, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ise konu ile ilgili açıklama bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...