Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2022 09:34 - Güncelleme : 30 May 2022 10:43

İstanbul’daki özel hastanede korkunç olay: Küçük kızı MR cihazında yaktılar

İstanbul’da ayağındaki hafif rahatsızlık nedeniyle özel bir hastaneye götürülen küçük kız az daha kolundan oluyordu. Doktorların isteği üzerine MR çekimine alınan 7 yaşındaki kızın, cihazdaki arıza nedeniyle sağ el ve kolunun kemiğe kadar yandığı öne sürüldü. Aile, hastaneye maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: AKŞAM
İstanbul’daki özel hastanede korkunç olay: Küçük kızı MR cihazında yaktılar
hastane,tazminat davası

İstanbul’da ayağındaki problem nedeniyle hastaneye götürülen küçük kız, arızalı MR cihazında yandı. Sağ elinin başparmağı ve işaret parmağı arasında kalan bölümünün kemiğe kadar yandığını ve küçük kıza doku nakli yapılmasına rağmen eski haline dönemeyeceğini belirten aile, hastaneye 10 bin lira maddi, 1 milyon 500 bin lira manevi tazminat davası açtı.

45DAKİKALIK İŞLEM 2 SAAT SÜRDÜ

Akşam gazetesinin haberine göre, İstanbul'da bankacı Elçin ve Burak Küçüksorgulu çifti, 7 yaşındaki kızları Elif'i ayağındaki aşil gerginliği nedeniyle Kadıköy Kızıltoprak'taki özel bir hastaneye götürdü. Doktorlar çocuğa MR çekilmesine karar verdi. 11 Haziran'da aynı hastanede MR odasına alınan küçük Elif'e anestezi uygulandı. İşlemin 45 dakika süreceği söylenmesine rağmen Elif, iki saat odadan çıkmadı.

“YARIN PANSUMAN İÇİN GELİN” DEYİP GÖNDERDİLER

Hastane personelinden kızının durumuyla ilgi bilgi alamayan anne, paniklemeye başladı. Bir süre sonra MR çekiminden çıkarılarak odaya alınan Elif'in elinin kolunun sargılı olduğu görüldü. Sargı pansuman için açılınca kızının başparmağı ve işaret parmağı arasında kalan bölgenin kemiğe kadar yandığını gören anne fenalaştı. Hastanede birkaç saat bekletilen anne-kız, "Yarın pansuman için gelin" denilerek eve gönderildi.

MR CİHAZI SÜREKLİ ARIZALANIYOR

Küçük kızın tedavisine devlet hastanesinde devam eden aile, olayı gizlemeye çalışıp nasıl yaşandığına dair bilgi vermeyen özel hastane hakkında suç duyurusunda bulundu. Davacı Küçüksorgulu çifti 10 bin lira maddi, 1 milyon 500 bin lira da manevi tazminat talep etti. Savcılık soruşturmasında MR cihazının sürekli arızalandığı, çocuğun elinin de bu nedenle yandığı tespit edilirken sorumlu 4 kişi hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ayrıca söz konusu hastaneyle birlikte cihazla bağlantılı 3 şirketin de ihmali olduğu saptandı.

PARMAĞI GELİŞMEYECEK

Küçük Elif'in yanan eline ameliyatla doku nakli yapıldı ancak sağ başparmağının gelişmeyip küçük kalacağı öğrenildi. Davacı ailenin dilekçesinde, birinci sınıfa giden kızlarının kalem bile tutamadığı, kendisini arkadaşlarıyla kıyaslayıp 'Benim elim neden onlar gibi değil' diyerek ağladığı ve psikolojisinin bozulduğu anlatıldı.

Kaynak: AKŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Misafir30 Mayıs 2022 12:46

Kesinlikle haklilar abd de bu sorumsuzluk olsaydi milyon dolar sirf o kiz icin verilirdi

Sonraki Haber Yükleniyor...