Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 May 2014 18:58

Küçük Michael'e 3 gün sonra giriş izni çıktı

Katıldığı yetenek yarışmasında yaptığı Michael Jackson dansı ile herkesin sevgisini kazanan 6 yaşındaki Nur Muhammed ve ailesi 3 gündür beklediği Atatürk Havalimanı'nda vize sorunu 3. günde çözüldü.

Küçük Michael'e 3 gün sonra giriş izni çıktı
yetenek sizsiniz, michael jackson, Nur Muhammed, kırgızistan, vize sorunu, Neler oluyor hayatta? haberleri, Neler oluyor hayatta?,

Baba Erkin Nadyrov, beraberinde eşi Nigar, oğulları Nur Muhammed (6) ve Nur İslam ile vize süresini yenilemek amacıyla Kırgızistan'a gitti. Ülkelerindeki işlemlerini tamamlayan Nadyrov, daha sonra tarifeli uçakla İstanbul'a geldi. Burada pasaport işlemlerini gerçekleştirirken vize belgelerinde bazı eksiklikler olduğunu öğrenen Kırgız aile, Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yapamadı. Havalimanındaki Yabancılar Şube Müdürlüğü polislerince ihtiyaçları karşılanan Nadyrov ailesi istenen belgeler Dışişleri Bakanlığı'ndan gelinceye kadar bekletildi. Sosyal medyada ailenin durumuyla ilgili atılan mesajlar üzerine işlemler hızlandırıldı. Baba Erkin Nadyrov'un vizeyle ilgili gecikme cezasını ödemesinin ardından Kırgız aile, Türkiye'ye giriş yaptı. Gazetecilere konuşan Erkin Nadyrov, kendilerine yardımcı olan Dışişleri Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederek, "Burada herhalde vize ihlaliyle ilgili bir ceza ödedik. Havalimannda 3 gün 3 gece kaldık" diye konuştu.

Türkiye'de ticaretle uğraştığını ifade eden baba Nadyrov, "Kırgızistan vatandaşları için Türkiye'de 3 aylık vizesiz kalıyorduk. Biz aslında vize süremizi geçirmedik. Çünkü böyle bir kanunla yeni karşılaşmıştık. Daha önce bizim oturma iznimiz vardı. Kanun değişti. Yasalar değişmiş. Biz onu bilmediğimiz için 3 ay içinde oturma izniyle ilgili başvuruda bulunmuştuk. Biz gidince orada yeni yasaya göre çıkış yapmamızı istediler" dedi.
2011'de katıldığı bir yetenek programında dünyaca ünlü sanatçı Michael Jackson'ın taklidini yapan ve herkesin sevgisini kazanan Nur Muhammed, vize sorunu çözüldükten sonra Türkiye'ye girişini dans ederek kutladı. Atatürk Havalimanı'nda görev yapan polislerin kendilerine çok yardımcı olduğunu söyleyen Nur Muhammed, "Dışişleri Bakanlığı'na ve Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum. Burayı çok seviyorum Büyüyünce cumhurbaşkanı olacağım" dedi.
Kendisini görüntüleyen gazetecilere hayranı olduğu Jackson'ın "Moonwalker" dansını yapan Nur Muhammed ve ailesi, daha sonra havalimanından ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...