Tgrt Haber
12 Eylül 2017 12:28

Kulp'ta bir terörist öldürüldü

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde düzenlenen hava destekli operasyonda bir PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Dicle, Kulp ve Hani ilçelerindeki operasyonda 3 uzun namlulu silah, çok sayıda mühimmat, giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildi, 60 bin 640 kök Hint keneviri imha edildi.

Kulp'ta bir terörist öldürüldü
kulp,,terörist,

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, terör örgütü PKK'ya  yönelik operasyonda bir terörist etkisiz hale getirildi.  Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca, Dicle  ilçesinin Aşağıtaşağıl ve Taşağıl köyleri kırsalı ile Kulp'un Alaca köyüne bağlı  Şenyayla mezrasının Hazneki Tepe mevkisinde faaliyet yürüten PKK'lı teröristlerin  etkisiz hale getirilmesi, kullandıkları sığınak ve barınakların tahrip edilmesi  amacıyla 8 Eylül'de başlatılan operasyon dün başarıyla tamamlandı.

Aşağıtaşağıl ve Taşağıl köyleri kırsalındaki aramalarda 3 bidon  içerisinde 2 terörist kıyafeti, 179 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 50 M-16  piyade tüfeği fişeği, Biksi makineli tüfek fişeği, küçük tüp, 2 şemsiye, 3  ızgara, çanta, panço, yağmurluk, 400 metre kablo, 16 pil ve çok sayıda giyim ve  yaşam malzemesi ele geçirildi. Kulp'taki Hazneki Tepe mevkisinin doğusundaki ağaçlık alanda tespit  edilen teröristlere yönelik dün düzenlenen yakın hava destekli operasyonda sıcak  temas sağlanması sonucu bir terörist etkisiz hale getirildi. Aramalarda bulunan  Biksi makineli tüfek, bu silaha ait 200 fişek, 2 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği,  el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 30 ateşleme düzeneği, 5 sırt çantası ile  çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesine el konuldu.

60 BİN 640 KÖK HİNT KENEVİRİ İMHA EDİLDİ 

Hazro ilçesinin Meşebağları köyü sınırlarında düzenlenen narkoterör  operasyonunda 4 ayrı bölgede 60 bin 640 kök Hint keneviri ele geçirildi. Savcılığın talimatıyla ele geçirilen yaşam ve giyim malzemeleri ile  Hint keneviri olay yerinde imha edildi.    Ele geçirilen mühimmat ile örgütsel doküman muhafaza altına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...