Tgrt Haber
20 Mart 2019 14:38

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Türkiye Gazetesi'nin Gündem Toplantısında konuştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Türkiye Gazetesi'nin Gündem Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu..

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Türkiye Gazetesi'nin Gündem Toplantısında konuştu
türkiye gazetesi,kültür ve turizm bakanı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Türkiye Gazetesi'nin Gündem Toplantısında Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan ve Türkiye Gazetesi Genel Koordinatörü Yücel Koç'a  önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıklamalarından önemli başlıklar:

"BİR ŞEYLERDEN VAZGEÇMİŞ DEĞİLİZ, NİTELİKLİ TURİSTE DE KONSANTRE OLACAĞIZ"

"Bugüne kadar önceliğimiz nicelikli turistti. Turist sayısına konsantreydik. Turist sayısından vazgeçmiş değiliz, bunun yanında nitelikli turiste de konsantre olacağımızı söylüyoruz. Daha fazla tanıtım yapacağız ve turistin gelmesi için daha uygun bir ortam oluşturacağız. Turistlere uygun tanıtım planları yaparak ülkemize çekeceğiz diyoruz. Bir şeylerden vazgeçmiş değiliz. Gelen turist akışına ilaveten nitelikli turisti de Türkiye'ye getirmeyi hedefliyoruz. Zaman içerisinde bu turist sayısının pazar payını da artırmayı hedefliyoruz."

"SÖYLEMESİ KOLAY, GERÇEKLEŞTİRMESİ ÇOK ZOR BİR ŞEY"

"Nitelikli turist çekmek, söylemesi kolay, gerçekleştirmesi ise çok zor bir şey. Çok detaylı çalışmayı gerektirir. Sadece tanıtım yapınca insanlar gelmiyor. Her şeyden önce, nitelikli turiste nitelikli personel ile hizmet etmek gerekiyor. Personelinizi gelen turistlere hizmet edecek standarta getirmeniz gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalar yaptık."

TURİZM LİSELERİNDE ÖNEMLİ ADIM

"Milli Eğitim Bakanımız ile 76 tane Turizm Meslek Lisesi var, bu liselerde pilot okul olarak aşamalı olarak  ilk etapta 11 okul seçtik. İlerleyen süreçte bu pilot okulların sayıları artacak. Bu okulları Turizm Koleji statüsüne getiriyoruz. Turizmde en önemli şey iletişimdir. En az üç lisanı iyi derecede öğrenebilecekleri okullar oluşturuyoruz. Ek olarak müfredatı sektörle uyumlu hale getiriyoruz. Öte yandan yüksek sezon dediğimiz, en fazla turist çektiğimiz dönemde öğrencilerimiz uygulamalı derslerini öğretmenleri ile birlikte otellerde almalarını sağlayacağız. Bunu yaparken öğrenci açısından da cazip olması için bu otellerin öğrencilere noprmal stajyer maaşının üzerinde ücret vermesini sağlayacak bir anlaşma yapıyoruz. Böylece işleyiş hem öğrenci açısından, hem otel açısından hem de okul açısından cazip hale geliyor."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...