Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ekim 2017 14:18

Kumpastaki gizli tanıklar irtibatçı Metin Topuz’dan

FETÖ ile ABD irtibatını sağladığı belirlenen Metin Topuz’un yeni kumpası ortaya çıktı. Bir gizli tanık, 2008’de Topuz’un kendisini Zekeriya Öz’e götürerek belirledikleri isimler için Ergenekon davasında yalancı şahitlik yapmasını istediğini itiraf etti.

Kumpastaki gizli tanıklar irtibatçı Metin Topuz’dan
zekeriya öz,metin topuz,kumpas,fetö

17-25 Aralık kumpasının arkasındaki polis müdürleri ve firari savcı Zekeriya Öz ile yoğun irtibatı tespit edilince tutuklanarak cezaevine gönderilen ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un Zekeriya Öz'e Beşiktaş Adliyesi'nde çalıştığı dönemde gizli tanık ayarladığı ortaya çıktı. Topuz'un Öz'e götürdüğü bir gizli tanık adayı, istenilen isimleri 'Ben yalan ifade veremem' deyip sahte tanıklık yapmayınca Zekeriya Öz'ün Topuz'u fırçaladığı belirlendi. Bu olayı anlatan bir tanık ifadesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Metin Topuz hakkında yürütülen soruşturma dosyasına girdi.

YALAN TANIKLIK TEKLİFİ
Başsavcılığa ifade veren ismi bizde saklı tanık şunları söyledi: "2008'in Mart veya Nisan ayında Metin beni sabit bir hattan arayarak 'Görüşelim' dedi. O esnada işsiz ve parasız olduğum bir dönemdi. Çağırdığında hemen gittim. Metin ile OBA isimli bir çay bahçesinde buluştuk. Beşiktaş'taki DGM'ye gittik. Sonra Zekeriya Öz'ün odasına gittik. Metin Topuz şöyle dedi: 'Bak savcımızın bir ricası var. Türkiye için kötü şeyler dönüyor. Ergenekon için seni gizli şahit yazdıracağım' dedi. Ben ise 'Ben bu gruptan kimseyi tanımıyorum' dedim. Zekeriya Öz ise, 'Mehmet Karatepe'yi tanımıyor musun?' dedi. Ben de 'Tanıdığımdır' dedim. Zekeriya Öz ise, 'Bu Mehmet Karatepe Atabeylere üye' dedi. Orada Metin tekrar devreye girerek "Bak bunların hepsi birbiriyle bağlantılı, bilgi verirsin gizli tanık olursun' dedi."

ZEKERİYA ÖZ'DEN FIRÇAYI YEDİ

Tanık ifadesine şöyle devam etti: "Metin ise bana, 'Alt tarafı 10-11 tane isim ezberleyeceksin, zor değil' dedi. Zekeriya Öz ise 'Bunları delillendiremiyoruz, profilin güzel, bizim tarafımızda gözükmüyorsun" dedi. Sonrasında ben "Hangi taraf, yalancı şahitlik olmuyor mu savcım' dedim. Metin ise davudi bir sesle 'Herhâlde devletin tarafı' dedi. Zekeriya Öz ise Metin'e 'Sen olayın vahametini iyi açıklayamamışsın' dedi. Sonra çıktık. Metin de bana odadan çıktından sonra "Beni bozdun' dedi."

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...