Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Temmuz 2020 17:33

Kurban Bayramı ne zaman | Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala sokağa çıkma yasağı olup olmayacağını herkes merak ediyor. Peki Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı, konuyla ilgili önemli bilgi ve açıklamalar haberimizde...

Kurban Bayramı ne zaman | Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı
Kurban Bayramı,,Kurban Bayramı ne zaman,Kurban Bayramı&tt2;nda sokağa çıkma yasağı,Kurban Bayramı&tt2;nda sokağa çıkma yasağı var mı,2020 Kurban Bayramı ne zaman,,2020 Kurban Bayramı,,Kurban Bayramı hangi günler,,Kurban Bayramı takvimi,

Kurban Bayramı'na günler kala vatandaşlar bayramda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı haberini merakla bekliyor. Korona virüsten nedeniyle Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu yaptı. Peki Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı?

2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN

Takvimde Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz 2020 olarak görünüyor. Kurban Bayramı 31 Temmuz Cuma günü başlayacak ve 3 Ağustos Pazartesi günü sona erecek.

30 Temmuz - Kurban Bayramı Arefesi

31 Temmuz - Kurban Bayramı ilk günü

3 Ağustos - Kurban Bayramı son günü

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağıyla ilgili durumun Bilim Kurulunda görüşüldüğünü açıkladı. Gelecek hafta koronavirüs tablosundaki göre tekrar kurulda gündeme geleceğini belirten Koca “Bugün kısmen Bilim Kurulu'nda gündeme geldi. Ama bir öneri noktasına gelmedi. Özellikle önümüzdeki haftalarda salgının seyrine göre netleşmiş olur.” dedi.

'ÜLKE GENELİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GÜNDEME GELMEDİ'

Açıklamasının devamında ülke genelinde sokağa çıkma yasağının gündeme gelmediğini belirten Koca, "Ama bir takım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında yer yer kısıtlamaların gündeme gelebileceği ve İl bazında vaka artışı söz konusu olursa orada tedbirleri arttırma gerekebilir.” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...