Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 09:54

Kabine toplantısı başladı: Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, normalleşme sürecinin konuşulacağı toplantıda aşılama programı, dünyada yükselişe geçen Delta varyantına karşı alınabilecek önlemler ve bayram tatilinin süresi başta olmak üzere gündemdeki konular görüşülecek.

Kabine toplantısı başladı: Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?
kurban bayramı,bayram tatili,aşı,sağlık,d,elta varyantı,kabine toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Normalleşme süreci ve dünya genelinde yükselişe geçen Delta varyantına karşı alınabilecek tedbirler toplantının ana gündem maddeleri olacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN

Kurban Bayramı öncesi son toplantı olması beklenen Kabine’de bayram tatili süresi ve salgında bayram tedbirlerine ilişkin bazı kararların da alınması planlanıyor. Toplantıda sunum yapması beklenen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamada ve aşı tedarikinde son durum, TURKOVAC aşı çalışmasında gelinen nokta, normalleşme sürecinin vaka sayılarına yansıması ve hastanelerin doluluk oranlarına ilişkin verileri paylaşacak. Bakan Koca, ayrıca aşılamada üçüncü dozda son durumu da aktaracak.

KANAL İSTANBUL

Kanal İstanbul projesi de toplantının önemli gündem maddelerinden biri olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü’nün temelini attığı projeyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da bir değerlendirme yapması bekleniyor.

Toplantıda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da NATO zirvesi sonrasında İtalya’da gerçekleştirilen G20 Dışişleri Bakanları toplantısına ilişkin temasları paylaşacak. ABD’nin Afganistan’dan çekilme süreci de toplantıda masaya yatırılacak.

AKAR’DAN BİLGİLENDİRME

Toplantıda güvenlik ve dış politikaya ilişkin konuların da görüşülecek. Yurt içi ve sınır ötesinde terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlara ilişkin Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor. Toplantıda ayrıca, 31 Temmuz 2018’de yürürlüğe giren FETÖ ihraçları, gözaltı süresi ve TMSF’nin kayyum atama yetkisi veren düzenlemelerin uzatılmasına ilişkin bazı değerlendirmelerin yapılacağı kaydediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...