Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Temmuz 2021 10:21

Kurban eti nasıl saklanır? Kurban eti yıkanır mı?

Kurban Bayramı heyecanı devam ederken kurban kesenlerin aklına ‘’Kurban eti saklanır? Kurban eti yıkanır mı? Kurban eti buzdolabından nasıl saklanır?’’ soruları gelmeye başladı. Kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlar kurban etini en sağlıklı şekilde saklamanın yöntemini araştırmaya başladı.

Kurban eti nasıl saklanır? Kurban eti yıkanır mı?
kurban,kurban eti,kurban eti nasıl saklanır,kurban eti yıkanır mı

Kurban Bayramı için geri sayım tamamlandı. Vatandaşlar etin en sağlıklı şekilde muhafaza edilmesi için gerekli noktaları araştırmaya başladı. Allah’a yakınlaşmak anlamına gelen Kurban ibadeti için Müslümanlar hazırlıklarını yapmaya başladı. Kurban pazarları hareketlenirken kurban kesim yerleri randevularını alıyor. Kurban kesmekle mükellef olanlar kurban etini nasıl saklaması gerektiğini merak ediyor.

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR?

Uzmanlar kurban eti saklama ve tüketme konusunda hassas olunması gerektiğini hatırlatıyor. Kurban Bayramında gıda güvenliği büyük önem taşıyor. Kurban eti ile ilgili sağlık problemler yaşamamak için ‘’Kurban eti nasıl saklanır?’’ sorusunun cevabını doğru yanıtlamak gerekiyor. Kurban etinin gönül rahatlığıyla tüketilmesi ve herhangi bir sağlık problemine yol açmaması için dikkat edilmesi gerekenler:

  • Resmi kuruluşlar tarafından denetlenen güvenilir kesim yerlerini tercih edin,
  • Kesilen kurban etini serin ve temiz bir yerde 3-4 saat dinlendirin,
  • Soğumaya bırakılan etleri belirli aralıklarla çevirin,
  • Bakteri oluşumunu engellemek için kurban etini kesimin ardından sürekli havalandırın,
  • Kurban etini naylon torba ve kovalara koymayın,
  • Kurban etini büyük parçalar halinde saklayın,
  • Kurban etini -18 derecede muhafaza edin,
  • Güvenilir olmayan ve kasaplık işini bilmeyenlere kıyma çektirmeyin,
  • Buzluktan çıkarılıp çözülmüş eti tekrar dondurucuya koymayın,
  • Kurban eti ile ilgili her işlemden sonra elinizi yıkayın,
  • Kurban eti doğranan tahtalar ve tezgahlarda hijyene dikkat edin.

Kurban eti nasıl saklanır? Kurban eti yıkanır mı?

 KURBAN ETİ YIKANIR MI?

Kurban kesimi sırasında kurban etinin pislenmesi durumunda birçok insan ‘’Kurban eti yıkanır mı?’’ sorusunu soruyor. Kurban Bayramı sırasından en sık yapılan hatalardan biri kurban etinin yıkanmasıdır. Pişirmeden önce eti yıkamak temiz olmasının aksine bakteri oluşturmasına yol açıyor. Kurban eti yıkandığında bakteri oluşumunun yanında çeşitli hastalıklara da neden oluyor. Uzmanlar kurban etinin yemekten önce yıkanmasının gıda zehirlenmelerine yol açabileceğini vurguluyor. Kuru, serin ve temiz yerlerde muhafaza edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

KURBAN ETİ UZUN YOLDA NASIL TAŞINIR?

Kurban ibadetini gerçekleştirmek için memleketine giden vatandaşlar geri dönüş yolunda kurban etini nasıl muhafaza edeceğini merak ediyor. Kurban etini bozulmadan evine götürmek isteyen vatandaşların gözü ‘’Uzun yolda et nasıl taşınır?’’ sorusunun cevabında. Et tüketimine bağlı olarak ortaya çıkabilecek olan problemlerin önüne geçebilmek için uzmanların ‘’Kurban eti nasıl saklanır? Uzun yolda kurban eti nasıl taşınır?’’ sorularına verdiği cevapları iyi takip etmek gerekiyor. Buna göre uzun yolda kurban eti taşırken:

  • Kurban etini soğumaya bırakıp ardından pay etme aşamasına gelindiğinde küçük parçalara bölünmüş etleri buzdolabı poşetine ya da yağlı kağıtlara pay edilmeli
  • Yolculuğa çıkılmadan en az 24 saat önce buzluğa konulmalı,
  • Soğumuş etleri ısı geçirmeyen köpük veya yalıtımlı kutulara yerleştirilmeli
  • Buzluktan çıkarılan etleri arabaya götürürken sıcak havayla teması en aza indirilmeli.

Kurban eti nasıl saklanır? Kurban eti yıkanır mı? Uzun yolda kurban eti nasıl taşınır? sorularını cevapladık. Siz de kurban eti nasıl saklanır hakkındaki sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...