Tgrt Haber
19 Haziran 2021 08:10

Kurban kesimi için kurallar belli oldu

Kurban bayramı yaklaşırken Diyanet Kurban bayramına yönelik tedbirleri ve uyulması gereken kuralları açıkladı. Kurban kesimi tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kurban kesim alanlarında oluşacak yoğunluğun önüne geçmek için randevu sistemi uygulanacak. Kurban satış yerlerine girişleri maskeli şekilde yapılacak. Park, cadde, meydan gibi yerlerde kurban kesimine izin verilmeyecek.

Kurban kesimi için kurallar belli oldu
kurban kesimi nasıl yapılacak,kurban bayramı

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre bu yıl da koronavirüs tedbirleri ve çevre temizliği ön planda tutuldu.

KURBAN SATIŞLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tebliğe göre, kurban satış yerleri İstanbul'da bayramdan 15 gün, diğer illerde ise 1 ay önce hazır hale getirilecek. İstanbul’a 5 Temmuz’dan itibaren kurbanlık hayvan girişleri başlayacak. Kurbanlık satış alanlarına kontrollü insan girişi sağlanarak 8 metrekarede bir kişi olacak.Kurbanlıkların belirtilen tarihten önce girişine izin verilmeyecek. Kesim alanlarındaki yoğunluğun önüne geçmek için kesimler randevu sistemiyle yapılacak

PAZARLIKTA TOKALAŞMA YOK

Kurbanlık satış yerlerinde kontrollü girişler sağlanacak. Kurban pazarlarına girişlerde ateş ölçümü yapılacak. Ateşi 38 derecenin üzerinde olanlar pazara alınmayacak. Her aşamada sosyal mesafe sağlanacak. Pazarlıklarda el sıkma tokalaşma yapılamayacak. Kurbanlık satış yerlerinde el yıkamak için kolay ulaşılabilecek alanlar oluşturulacak.

KURBAN KESMEK NERELERDE YASAK?

Kurallara uymayan vatandaşlara kesilecek ceza oranları da belli oldu. Park, bahçe ve meydanlarda kesim yapılamayacakken bu alanlarda kesim yapanlara bin lira ceza verilecek. Kurban kesimi için belirlenen kurallara uymayan tesislere ise 96 bin lira ceza yazılacak. Hayvanlara eziyet edenlere bin 33 lira ve konutlarda kurallara uymayanlara 2 bin 399 lira ve hayvanlara eziyet edenlere bin 33 lira ceza yazılacak.

Kurban kesimlerinde yaşanan yaralanmaların engellenmesi için tedbirler alınırken Halk Eğitim Merkezleri'nde "Kurban Kesim Elemanı" kursuna katılanlara 20 saatlik ders verilecek.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? 

Bu yıl Kurban Bayramı'nın arifesi 19 Temmuz Pazartesi gününe denk geliyor. 4 gün sürecek olan Kurban Bayramının birinci günü ise 20 Temmuz Salı gününe denk geliyor. Bayramın son günü ise 23 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. Öte yandan bu yıl bayram tatilinin 9 gün olması bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...