Tgrt Haber
09 Aralık 2015 09:07

Kurşunlu İmamı, 'Bu cami başlı başına bir tarihti'

Sur'daki çatışmalardan zarar gören Fatih Paşa (Kurşunlu) canmisinin imamı, caminin içinde tarihi eser olmadığını ancak caminin başlı başına bir tarih olduğunu söyledi

Kurşunlu İmamı, 'Bu cami başlı başına bir tarihti'
imam, kurşun,

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen, Sur İlçesi’nde çatışmalar nedeniyle zarar gören Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii’nde, Kuran-ı Kerim, halı, şamdan gibi özel tarihi eşyalar olmadığını belirterek, “İçinde taşınabilir tarihi eser yoktu. Ancak caminin kendisi, minberiyle, kubbesiyle, mihrabıyla, medresesiyle çok önemli bir tarihtir. Çıkan yangın sonrası, çatışmalardan dolayı inceleme yapamadık. Zararın ne olduğuyla ilgili bilgimiz bulunmamaktadır” dedi. Caminin imamı Mahmut Yaramış ise, “Yaklaşık 2 ay önce başlayan olaylarda, ilk olarak camiye kurşunlar isabet etmişti. O günden sonra camide ibadet yapılmadı, restorasyon çalışmaları da başlayamadı. Önceki günkü çatışmalarda caminin büyük bölümü de yandı. 500 yıllık cami başlı başına bir tarihti” şeklinde konuştu. Öte yandan Diyarbakır Müftülüğü, aralarında Kurşunlu, Hacı Hamit, Hasırlı ve Kadı camilerinin de bulunduğu 10 camiyi geçici olarak ibadete kapattı. Söz konusu camilerdeki din görevlileri yıllık izne ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...