Tgrt Haber
09 Eylül 2015 14:34

Kürt gençlerden 'sağduyu' çağrısı

Bir internet sitesi üzerinden "Edi Bese (Artık Yeter)" adıyla imza kampanyası başlatan Kürt gençler, terör saldırıları sonrası herkesi sağduyulu davranmaya davet etti.

Kürt gençlerden 'sağduyu' çağrısı
kürt gençler,

Bir internet sitesi üzerinden "Edi Bese (Artık Yeter)" adıyla başlattıkları imza kampanyasıyla seslerini duyuran Kürt kökenli gençler, terör saldırıları sonrası herkesi sağduyulu davranmaya davet etti.
"Edi Bese - Artık Yeter" hareketini başlatan Emrah İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kürt gençlerin bu topraklardaki tüm unsurlarla kardeş olduklarını vurgulayan çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Türk ve Kürt kardeşliğinin önemine dikkati çeken İnanç, "En zor günlerimizde birbirimizin yanında olduğumuz, birlikte hareket ettiğimiz, birlikte var olduğumuz yüz binlerce anı, tarihin belleğinde silinmez bir şekilde kayıtlıdır" diye konuştu.
İnanç, şöyle devam etti:
"Ey Türk ve Kürt kardeşim, Malazgirt'te ortaklığımız Anadolu'nun ve Kudüs'ün kapılarını açtı. Çaldıran'daki ortaklığımız Ortadoğu'nun kapılarını bize açtı. Kurtuluş Savaşı'nda yan yana duruşumuz vatanımızı kurtarmamıza vesile oldu. Şimdi ortaklığımızı bozmaya çalışanlara karşı tekrar ortaklık kurma zamanı, yıllardır süre gelen oyunu bozma vaktidir.
"Biz kardeşiz.."
Türk ve Kürtler arasındaki beraberliğin binlerce yıl  süreceğini ifade eden İnanç, "Hiçbir güç bu birlikteliğe leke süremeyecek, bu topraklar üzerine oynanan hiçbir oyun kardeşliğimizi bozmayı beceremeyecektir" ifadelerini kullandı. 
"Kardeşlik hukukumuz, tarihimizin ve İslam’ın bizlere hediye ettiği en büyük armağandır" diyen İnanç, terör olayları sonrasında sokağa çıkan gençlere seslenerek, şunları aktardı:
"Biz, birlikte daha yaşanılır bir dünya oluşturmak için sağduyulu davranarak, Türkiye gençliğine, 'Biz kardeşiz', dış güçlerin ve içimizdeki uzantılarının oyuncağı olmayacağız diyoruz. Bu topraklarda akan her damla kan bizim kanımız, yitip giden her can bizim canımız, ateş düşen her ev de bizim evimizdir. Bizler üzerimize çekilmek istenen kara bulutların aksine, bu topraklarda kardeş kavgası çıkarmak isteyen Kabil'lere fırsat vermeyeceğiz. Terörün en çok mağdur ettiği bölgenin gençleri olarak, tüm Türkiye'yi ölümlere, akan kan ve gözyaşına hep birlikte tek bir yumruk olarak "Artık Yeter" demeye, bu birlik ve beraberlik çağrısı altında tüm halkımızı sağduyuya davet ediyoruz."

İnanç, "Dağlıca'da, Iğdır'da ve diğer tüm vatan topraklarında bu vatan uğruna şahadet şerbeti içen tüm vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...