Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ekim 2016 09:32

Kurtulmuş, 'Başika'da varlığımıza devam edeceğiz'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Türkiye'nin Başika'daki varlığı meşru bir varlıktır. Orada bize ihtiyaç bulunduğu sürece varlığımıza devam edeceğiz.' dedi.

Kurtulmuş, 'Başika'da varlığımıza devam edeceğiz'
Başika, numan kurtulmuş

Kurtulmuş, Türkiye'nin Başika'daki askeri varlığına ilişkin soru üzerine, "Türkiye'nin Başika'daki varlığı meşru bir varlıktır. Orada bize ihtiyaç bulunduğu sürece orada varlığımıza devam edeceğiz." dedi.

"Türkiye Musul halkına destek için oradadır"
Irak Başbakanı Haydar El İbadi'nin Başika'ya yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Uluslararası camia ve Irak Merkezi Hükümeti gerçekten DEAŞ ile bir savaş veriyorsa, en acil gündem maddelerinden birisi, senelerdir Musul'un kurtarılması olmalıydı. Türkiye zaten bu amaçla oradadır, Musul'un halkına destek vermek için oradadır. Ama sanki bunlar hiç yokmuş gibi şimdi bunun gündeme getirilmesi 'söyleyene değil, söyletene bak' sözünü gündeme getiriyor. Herhalde başka tesirler altında, başkalarının tesiri altında, siyaseten başka bir şey söyleyemediği için Irak Başbakan'ı bunu söylüyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...