Tgrt Haber
30 Nisan 2015 19:10

Kurtulmuş, 'Bu kutlu nesil yoluna devam edecek'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "İmam hatip nesline sadece belli geri hizmetleri layık görürlerdi. Nereden nereye. Bu kutlu nesil yoluna devam edecek" dedi.

Kurtulmuş, 'Bu kutlu nesil yoluna devam edecek'
numan kurtulmuş, imam hatip,

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı"na katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte programın temasıyla aynı ismi taşıyan "El Emin" adlı kısa film gösterildi.

Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Erkam Aslanoğlu'nun ilahi okuduğu programda, Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan grup dinleti sundu.

Etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programa gönderdiği mesaj okundu.

Etkinlikte konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, kendisinin de Fatih İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu belirterek, kendilerinden önce imam hatip okuyanlara, "Neden imam hatipte okuyorsunuz, ölü mü yıkayacaksınız?" denildiğini söyledi.

Kendilerine bu sözün söylenmediğini dile getiren Kurtulmuş, ancak "Siz doktor mu olacaksınız? Avukat mı, savcı mı, hakim mi olacaksınız?" soruları yöneltildiğini ifade etti.

Kurtulmuş, "Türkiye'de milletin çocukları olan imam hatip nesline sadece belli geri hizmetleri layık görürler onları sadece cenaze yıkayıcısı olarak kabul ederlerdi. Nereden nereye. Şimdi imam hatiplilerden doktor da mühendis de öğretim üyesi de hakim de savcı da milletvekili de bakan da başbakan da cumhurbaşkanı da oldu" diye konuştu.

Salonda da saydığı makamlara yükseleceklerin bulunduğuna adı gibi emin olduğunu aktaran Kurtulmuş, bu kutlu neslin yoluna devam edeceğini bildirdi.

"Millet ve ümmet imam hatiplileri bekliyor"

ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Hazreti Peygamber'den kalan emaneti geleceğe taşımak için çalıştıklarını kaydederek, "Sizler, bizler bu emanetin yüklenmek durumundayız. Millet ve ümmet sizin yolunuzu gözlüyor. Yeryüzünün bütün mazlumları sizin gelişinizi bekliyor" dedi.

Programda 7 dilde yaptığı şarkılarla İslam dünyasında geniş bir kitleye hitap eden Lübnan asıllı İsveçli şarkıcı Maher Zain (Mahir Zeyn) konser verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...