Tgrt Haber
12 Mart 2019 23:49

Kurtulmuş: "Türkiye ne Amerika’nın ne Rusya’nın kulu kölesi olacak bir ülke değil”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin hava savunma sistemine ihtiyacının olduğunu belirterek, “Türkiye, ne Amerika’nın ne Rusya’nın kulu, kölesi olacak bir ülke değildir” dedi.

Kurtulmuş: "Türkiye ne Amerika’nın ne Rusya’nın kulu kölesi olacak bir ülke değil”
numan kurtulmuş,,ak parti,,abd,,rusya,,s-400,,patriot,,hava savunma sistemi,

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kastamonu’da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve meslek odalarının başkanlarıyla bir araya geldi. Kurtulmuş, yaptığı konuşmada Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze hava savunma sistemini almasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Sen Amerika ise ben Türkiye’yim
Kurtulmuş, “Biz, Ruslardan S-400 füze hava savunma sistemi alacağız. Amerikalılar diyor ki alamazsın. Ya benim ihtiyacım var. Benim hava savunmasına ihtiyacım var. Sende de var. Hayır, ben sana vermem. Çünkü sen PYD’ye, PKK’ya zarar veriyorsun. Sen bana vermiyorsan benim ihtiyacım var. Ben bunu Ruslardan alayım. ‘Hayır alamazsın. Ambargo koyarım’. Türkçesi bu. Eski Türkiye olsaydı, Türkiye’yi yöneten herkesin eli ayağı titremeye başlar, herkesin eli, ayağı birbirine karışırdı. Artık eski Türkiye yok. Türkiye, Amerika’yla da, Rusya’yla da eşit bir şekilde masaya oturuyor. Ve eşit ülke olarak konuşuyor. Sen Amerika ise ben Türkiye’yim. Sen Rusya ise ben Türkiye’yim. Senle kavga, gürültü etmem” dedi. 

“Türkiye, hiç kimsenin karşısında terbiye salonunda bekletilecek bir ülke değildir” 
Türkiye’nin hiç kimsenin karşısında terbiye salonunda bekletilecek bir ülke olmadığını söyleyen Kurtulmuş, Türkiye’nin kimseye muhtaç olmayacağını ifade ederek, “Bende hakkımı sonuna kadar savunurum. Kendi hakkımı da sana yedirtmem. İş birliği yaparız, dostluk yaparız, dostluğumuzun gereğini yaparız. Ama Türkiye, ne Amerika’nın ne Rusya’nın kulu, kölesi olacak bir ülke değildir. Türkiye, hiç kimsenin karşısında terbiye salonunda bekletilecek bir ülke değildir. Türkiye, önceden IMF memurlarının karşısında el avuç açardı. 25 milyon dolar için. O resmi ben eski günlerde çok kullandım. 25 milyon dolar kredi almak için Türkiye’nin maliye bakanlarının IMF memuru önünde böyle düğme ilikleyip hazır olda bulunduğu resimleri dün gibi hatırlıyoruz. Allah’a çok şükür. Şimdi birileri dolar spekülasyonları filan Türkiye’yi köşeye sıkışsın IMF’ye muhtaç olsun diyorlar. Kusura bakmasınlar. Kimse Türkiye’yi S-400’ler ile IMF krizi ile vs kimse köşeye sıkıştıramaz. Türkiye bir daha IMF’nin kapısına gitmeyecek. IMF’ye al, avuç açmayacak. Muhtaç olmayacaktır Allah’ın izni ile” şeklinde konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...