Tgrt Haber
14 Ağustos 2022 11:58 - Güncelleme : 21 Ağustos 2022 11:00

Son dakika! MİT'in ardından Kuzey Irak'ta PKK'ya ikinci darbe: 5 terörist daha öldürüldü

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Hakurk ve Metina'da toplam 6 teröristi etkisiz hale getirmesinin ardından kuzey Irak'ta PKK'ya ikinci darbeyi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) vurdu. Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Kilit ve Kaplan operasyonları bölgesinde 5 teröristin daha öldürüldüğünü duyurdu. Böylece Irak'ın kuzeyinde bugün etkisiz hale getirilen terörist sayısı 11'e yükseldi.

Son dakika! MİT'in ardından Kuzey Irak'ta PKK'ya ikinci darbe: 5 terörist daha öldürüldü
ırak,pkk,terör

Terörle mücadele yurt içinde ve sınır ötesinde devam ediyor. Güvenlik güçleri tarafından kuzey Irak’ta gerçekleştirilen operasyonlarda, 11 PKK’lı terörist öldürüldü.

MİT’TEN 2 AYRI OPERASYON

Teröre karşı ilk operasyon haberi Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) geldi. MİT, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Metina'da terör örgütü PKK’ya yönelik 2 ayrı operasyon düzenlendi. Başarıyla gerçekleştirilen operasyonda, Hakurk’ta 4, Metina’da 2 PKK’lı terörist öldürüldü.

BİR OPERASYON DA TSK’DAN

Terör örgütü PKK’ya yönelik kuzey Irak’taki diğer operasyon ise, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirildi. Pençe-Kilit ve Pençe-Kaplan operasyon bölgelerinde 5 PKK’lı terörist tespit edildi. Teröristler düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildi.

Böylece MİT ve TSK tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, 11 PKK’lı terörist öldürülmüş oldu.

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

"Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit ve Pençe-Kaplan operasyon bölgelerinde tespit edilen 5 PKK’lı terörist daha Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi. Mücadelemiz en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecek!"

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...