Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Eylül 2021 14:28

KYK yurt kaydı nasıl yapılır? KYK yurdu yedek başvuruları ne zaman?

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar ''KYK yurt kaydı nasıl yapılır? KYK yurt ücreti ne kadar? KYK yurdu yedek başvuruları ne zaman?'' sorularını araştırmaya başladı.

KYK yurt kaydı nasıl yapılır? KYK yurdu yedek başvuruları ne zaman?
KYK,yurt,GSB

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından başvuruların değerlendirilmesinin ardından KYK yurt sonuçları adayların erişimine açıldı. Üniversite eğitiminin yüz yüze geçmesiyle şehir dışında eğitim görecek olan adaylar KYK yurt başvurusu yaptı. 12 Eylül saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen başvurular 16 Eylül tarihinde açıklandı. KYK yurdu kazanan adaylar ''KYK yurt kaydı nasıl yapılır? KYK yurt kaydı için gerekli belgeler nelerdir?'' sorularına odaklandı.  

KYK YURT KAYDI NASIL YAPILIR?  

KYK yurt sonuçları açıklandı. Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından KYK yurt başvurusunun açıklanmasının ardından öğrenciler KYK yurt kaydı işlemlerine odaklandı. Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesiyle birlikte yüz binlerce öğrencinin barınacağı yurtlarda da son hazırlıklar tamamlandı. Sağlık Bakanlığının COVID-19 tedbirleri kapsamında hazırladığı Çalışma Rehberi çerçevesinde tüm önlemlerin alındı. KYK yurdu kazanan adayların kayıt işlemlerini 19 Eylül Pazar günü saat 22.45'e kadar e-Devlet üzerinden tamamlaması gerekiyor. Yurtlarda barınacak öğrencilerin KYK yurt kayıtlarının tamamlanması için ilk kayıt ücretini ödemesi ve e-Devlet üzerinden taahhütname onay işlemini tamamlaması gerekir.  

KYK yurt kaydı nasıl yapılır? KYK yurdu yedek başvuruları ne zaman?

KYK İLK KAYIT ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?  

KYK yurt kaydı için öğrencilerin öncelikle KYK ilk kayıt ücretini ödemesi gerekiyor. KYK yurt kayıt ücreti ödemek için belirli adımları takip etmeleri gerekiyor. Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya Ziraat Bankası internet bankacılığı üzerinden ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli ve gün bazında yatak ücreti yer alıyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana geliyor. KYK ilk kayıt ücretini ödemeyen adaylar KYK yurt hakkını kaybedecek.  

İlk kayıt ücreti, öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirilme tarihine göre farklılık gösteriyor. Yerleştirme işlemini takip eden ay itibarıyla sadece aylık yurt ücreti ödeniyor. Güvence bedeli ise bir defaya mahsus alınıyor ve yurttan kayıt sildirdiğinde öğrenciye geri veriliyor.  

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrencilerin, KYK yurt kayıt işlemini 19 Eylül Pazar günü saat 22.45’e kadar e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı/Yurt Kayıt İşlemleri linkine tıklayıp taahhütname onayı ile tamamlaması gerekiyor.  

KYK YURT YEDEK BAŞVURULARI NE ZAMAN?  

KYK yurt sonuçları açıklanmasının ardından KYK yurt hakkı kazanamayan adaylar ''KYK yurt yedek başvuruları ne zaman?'' sorusuna odaklandı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından yapılan açıklamaya göre; yedek sırası bekleyen öğrenciler için ilk yedek yerleştirme 20 Eylül’de, ikinci yedek yerleştirme 23 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme ise 27 Eylül’de yapılacak. Yedek yerleştirmeler sonraki haftalarda da her pazartesi ve perşembe günleri yapılacak.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...