Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Eylül 2021 14:44

KYK yurt sonuçları 2021: KYK yurt yemek ücreti ne kadar?

KYK yurt başvurusu süreci devam ederken öğrenciler ve aileler ''KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurt yemek ücreti ne kadar?'' sorusunun cevabını merak ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından değerlendirilen başvuruların ne zaman açıklanacağı gündeme geldi.

KYK yurt sonuçları 2021: KYK yurt yemek ücreti ne kadar?
KYK,KYK yurt

Üniversite eğitimine şehir dışında devam edecek olan öğrenciler konaklama hizmetinden yararlanmak adına KYK yurt başvurusu yaptı. Gerekli belgeleri yükleyerek başvurularını tamamlayan adaylar KYK yurt başvurusu sonuçlarını bekliyordu. İşte KYK yurt başvurusu sonuçları ile ilgili detaylar.

KYK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?  

Üniversite adaylarının KYK yurt başvuru süreci devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, geçtiğimiz günlerde KYK yurt başvurularının başladığını duyurmuştu. 6 Eylül’de başlayan KYK yurt başvuruları, 12 Eylül saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. 10 Eylül 2021 tarihinden sonra bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran/yaptıracak yatay/dikey geçiş öğrencileri, ek kontenjanla yerleşecek öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yerleşecek öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile ülkemize kendi imkânları ile gelen yabancı uyruklu öğrencilerin yurt başvuruları daha sonra yapabilecek. Adaylar bir yandan KYK yurt başvurusu yaparken diğer yandan KYK yurt sonuçları ile ilgili araştırma yapıyor. KYK yurt sonuçları başvuruların Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından değerlendirildikten sonra açıklandı. 

KYK yurt sonuçları 2021: KYK yurt yemek ücreti ne kadar?

KYK YURT BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?  

KYK yurt sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar ''KYK yurdundan kalma şartları nelerdir?'' sorusunun cevabını araştırıyor. Buna göre KYK yurdunda kalacak olan adayların:  

  • Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması, 
  • Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya programının, ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında bulunması, 
  • Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş veya aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına uğramamış olmak,  
  • Yurt dışında bulunan yurtlarda barınan öğrencilerin öğrenim gördükleri ülke kanunlarına göre altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezası ile kesinleşmiş mahkumiyeti bulunmaması, 
  • Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine hizmet veren yurtlarından çıkarma cezası veya yükseköğretim kurumlarından altı aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması, 
  • Uluslararası öğrencinin, öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından almış olduğu ikamet izni belgesi ile pasaportunun onaylı suretini ibraz etmiş olması, 
  • Zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması, 
  • Kamu personeli olmaması, 
  • Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması, 
  • Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz beş yaşını doldurmamış olması. 

KYK YURT YEMEK ÜCRETLERİ NE KADAR?  

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) resmi internet sitesinde yapılan açıklamanın ardından ''KYK yurt yemek ücreti kaç TL?'' sorusunun cevabı netleşmiş oldu.  

KYK yurtları, öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için lokanta-kantin hizmeti veriyor. KYK yurt yemekleri piyasa fiyatları ortalamasının en az %35 oranında indirimli olup mutfak, depo, kullanılan araç gereçler ile malzemelerin kalitesi ve hijyen şartlarına uygunluğu yurt yöneticileri ve diyetisyenler tarafından devamlı kontrol ediliyor. KYK yurdunda kalan öğrencilere çeşitli yemekler sunularak seçme hakkı veriliyor.   

 KYK yurt öğrencilerine günlük beslenme yardımı; 2020-2021 öğretim dönemi için 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren sabah kahvaltısı yardımı 5,00 TL, akşam yemeği yardımı ise 11,00 TL olmak üzere toplam 16,00 TL olarak belirlendi.  Bakanlık yurtlarında yurt ücreti ve güvence bedeli alınmadan barındırılan öğrencilere, günlük 26,00 TL beslenme yardımı yapılacak. 

KYK yurt sonuçları 2021: KYK yurt yemek ücreti ne kadar?

KYK YURDU ATILMA SEBEPLERİ 

KYK sonuçları için bekleyen adaylar diğer yandan ''KYK yurdundan neden atılır?'' sorusunu araştırmaya başladı. Hangi durumlarda KYK yurdu ilişiği kesileceği Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından duyuruldu. İşte KYK yurdundan zorunlu ayrılma nedenleri: 

  • Yurda girmek için aranan şartlardan herhangi birini sonradan kaybetmiş olanların,
  • Yurt kurallarına uymayıp, yurttan çıkarma cezası alanların,
  • Yurt ücretini zamanında ödemeyenlerin,
  • Devam etmekte oldukları öğretim kurumundan bir aydan fazla uzaklaştırma cezası almış olanların, yeniden öğrenime başladıkları tarihe kadar yurtla ilişikleri kesilir ve yurtta barınmaları için yeniden müracaat etmeleri gerekir. 

KYK YURDU YASTIK YORGAN VERİYOR MU? 

Şehir dışında üniversite kazanmış olan öğrenciler KYK yerleştirme sonucu bekleyişi sürüyor. Adaylar KYK yurdundan kalacağı kesinleşmesiyle ''KYK yurdundan hangi malzemeler veriliyor? KYK yastık yorgan veriyor mu?'' sorusuna odaklandı. Buna göre;

  • Giysi dolabı,
  • Komidin,
  • Nevresim takımı,
  • Yastık,
  • Battaniye,
  • Yorgan.

KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurt yemek ücreti belli oldu mu? KYK yurdunda kalma şartları nelerdir? sorularının cevabını derledik. KYK yurt başvurusu hakkında sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...